Motorola One en One Power gelanceerd

Vandaag heeft Motorola dan eindelijk de langverwachte One en One Power gelanceerd. Zoals verwacht en wat de naam ook doet vermoeden zullen beide modellen op de kale versie van Android werken. Met de lancering worden ook alle details duidelijk over beide smartphones ondanks dat beide modellen al eens uitgebreid gelekt zijn. 

Design

De Motorola One en One Power hebben inmiddels het predikaat gekregen dat ze een kopie zijn van de iPhone X. Wij kunnen ons hierin wel enigszins vinden, echter zijn er wel heel duidelijk verschillen op te merken. Aan de achterzijde zitten de camera’s wellicht in dezelfde linker bovenhoek alleen is de opzet compleet anders. Hierin moeten wij dan ook opmerken dat andere merken hier een betere kopie van hebben gemaakt als wij de vergelijking moeten blijven maken met de iPhone X. 

Aan de voorzijde treffen wij de zogenoemde Max Vision schermen aan met een 1080p resolutie. De Motorola One wordt geleverd met een 5.9 inch touchscreen en de One Power krijgt een 6.2 inch touchscreen mee. In beide gevallen zien wij aan de bovenzijde een notch terug. Opmerkelijk genoeg wordt de One volledig opgetrokken uit glas, terwijl de One Power hier wat glans verliest door een simpel kunststof afwerking. 

Onder de huid

Als wij beide smartphones onder de huid gaan bekijken zijn de verschillen nogmaals duidelijk. Hier moet de Motorola One weer inleveren op de One Power. De One Power wordt geleverd met de Snapdragon 636-chipset, terwijl de One het moet stellen met de 625-chipset van Qualcomm. Ook beschikt de grote broer over een aanzienlijk grotere accu, namelijk 4850 mAh tegenover 3000 mAh in de One. Op papier zal de One Power het dan ook langer volhouden ten opzichte van zijn kleinere broer.

Als jij ook de camera’s belangrijk vind ben je wederom beter af met de One Power. Deze beschikt over een 16 megapixels camera met een 5 megapixels sensor. Bij de One heeft Motorola gekozen voor tweemaal een 13 megapixels lens. Ook moet dit laatste model het ‘slechts’ stellen met een 8 megapixels camera voor de selfies, terwijl zijn grote broer hier de beschikking heeft over een 12 megapixels camera. 

Ondanks deze verschillen zullen beide modellen wel voorzien worden van 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. In dat opzicht doen beide het modellen het dan weer erg goed als het gaat om de prijs- en kwaliteitsverhouding. 

Prijs en beschikbaarheid

De Motorola One krijgt een adviesprijs mee van € 299,-. Dit maakt dit kleinere model direct een heel stuk interessanter. Vermoedelijk zal dit model eind oktober werkelijk leverbaar zijn in Nederland. De Motorola One Power zal later volgen echter is hier nog geen adviesprijs van bekend gemaakt. De verkoop van dit laatste model zal eerst in India starten, waarna overige werelddelen spoedig volgen. Wij vermoeden zelf dat dit model een maand later op de Nederlandse markt zal verschijnen. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.