Een triple-camera en snellere processor voor de Moto G8

Motorola Moto G8 komt mogelijk met triple-camera

Enkele maanden geleden hebben wij kennis mogen maken met de Moto G7. Volgens bronnen werkt Motorola nu echter hard achter de schermen aan de Moto G8. Zo werd eerder deze week bekend dat de Moto G8 Play mogelijk al op de planning staat. Nu zijn er echter ook details naar boven gekomen over de Moto G8 of Moto G8 Plus.

Moto G8 wordt een stap voorwaarts

Zoals je het mag verwachten van een dergelijke smartphone zal ook de nieuwe Moto G8 weer een stap voorwaarts zijn. Momenteel zijn er prototypes in omloop die allen een schermafmeting hebben van 6.3 inch, 19:9 Full HD+. Daarnaast bevatten alle prototypes de nieuwe Snapdragon 665-chipset. In zijn voorganger zagen wij nog de Snapdragon 632-chipset terug. Vooral op dit gebied zal de nieuwe Moto G8 een flinke sprong voorwaarts gaan maken. De nieuwe processor is natuurlijk sneller, maar gaat ook effici├źnter om met gegevens. Vooral op het gebied van AI biedt deze processor net wat meer mogelijkheden. Uiteindelijk zullen ook foto’s vanaf de camera sneller en beter verwerkt kunnen worden. Dit laatste komt mede door de ondersteuning van de image signaling processor.

Camera Moto G8

Als wij het bovenstaande al goed kunnen geloven zal de nieuwe Moto G8 vooral op het gebied van camerawerk prima zijn best gaan doen. Dit wordt nogmaals bevestigd door de komst van een 48 megapixels camera aan de achterzijde. Om het geheel aan de achterzijde af te maken zal de smartphone nog verder uitgerust worden met een 16 megapixels ultrabreedhoeklens en een 5 megapixels dieptesensor. Voor diegene waarbij de selfiecamera ook van belang is is er gelukkig ook goed nieuws. De nieuwe smartphone wordt uitgerust met een 25 megapixels selfiecamera.

Configuratie

Volgens bronnen test Motorola momenteel met een aantal modellen die beschikken over 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Wij kunnen echter ook verwachten dat de smartphone leverbaar gaat worden in een variant met 128 GB opslag. Mogelijk kunnen wij ook nog een configuratie zien komen met 6 GB werkgeheugen. Dit laatste blijft echter nog gissen, maar is zeker niet ondenkbaar. De opslag kun je uiteraard altijd zelf nog verder uitbreiden middels een microSD-kaart. Het nieuwe vlaggenschip zal standaard 4G, NFC en dualsim ondersteunen. Of er ook een variant komt met 5G is vooralsnog niet duidelijk. Het prototype draait momenteel nog op Android 9. Het is echter de vraag of het model daadwerkelijk met deze versie wordt geleverd of dat Android 10 tot de standaard software bij levering zal gaan behoren.

Beschikbaarheid

Verwachten de nieuwe Moto G8-familie niet al te snel. De verwachting is dat vrijwel elk model pas begin 2020 werkelijk gelanceerd zal gaan worden. De familie zal qua naam niet wijzigen, echter is het nog onduidelijk wel model momenteel in de wandelgangen is gespot. Zodra er meer duidelijke informatie gaat komen over het nieuwe vlaggenschip melden wij ons uiteraard direct.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.