Op 7 juli zal de Moto G 5G en Moto G 5G Plus gelanceerd worden.

Motorola Moto G 5G komt met leuke specificaties

De Moto G 5G is uit het niets op het internet verschenen. Toch komt het model niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder was er sprake van de Edge Lite. Volgens verschillende bronnen zal het laatstgenoemde model niet verschijnen met deze naam. In plaats hiervan heeft men gekozen voor de Moto G 5G. Details over deze nieuwe smartphone zijn nu massaal uitgelekt waardoor wij een goed beeld krijgen over deze smartphone.

Verschillende versies Moto G 5G

De Moto G 5G zal het goedkoopste model gaan worden. Er zal namelijk ook nog een Plus-variant op de markt komen. Deze ‘Plus’ zal op verschillende vlakken het goedkoopste model aftroeven. Een verschil tussen beide is onder andere al op te merken in de vingerafdrukscanner. Bij de reguliere versie zal deze scanner op de zijkant gemonteerd worden. Bij de Plus wordt er gekozen voor een in-display vingerafdrukscanner.

Aan de achterzijde zullen wij een viertal camera’s treffen. Beide modellen krijgen een 48 MP hoofdcamera. De verschillen worden onder andere gemaakt in de extra lenzen. Deze zullen op de Moto G 5G Plus een stukje beter zijn. De camera’s zijn nog niet gespecificeerd, maar wij kunnen al wel melden dat wij hier te maken hebben met een 16 MP, 8 MP en een 5 MP cameralens.

De Moto G 5G Plus komt in configuraties van 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Respectievelijk krijg je dan de beschikking over 64 GB of 128 GB opslag. Bij het standaard model is het nog onduidelijk hoe hier de verdeling wordt gemaakt, maar wij moeten hier wel rekening houden met lagere cijfers.

Lancering

Al eerder heeft Motorola te kennen gegeven een evenement te hebben gepland op 7 juli. Iedereen hield er rekening mee dat op deze datum de Edge Lite het daglicht zou zien. Het lijkt er nu sterk op dat deze nooit het daglicht zal halen. In plaats hiervan lanceert de fabrikant simpelweg een nieuwe serie welke volledig gericht is op 5G. Hiervoor zullen beide modellen voorzien worden van de Snapdragon 765 chipset.

Een exacte prijsstelling is er helaas nog niet. Verschillende bronnen in Amerika melden dat wij rekening moeten houden met een adviesprijs van rond de $ 400,=. Dit is dan uiteraard voor het goedkoopste model. De Plus zal in dat opzicht nog wel een stuk duurder worden. Op 7 juli zullen alle details naar buiten gebracht worden. Het zal dan wellicht ook duidelijk worden of de smartphone naar Nederland komt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.