Motorola Moto C2 eerste Android Go smartphone

Motorola is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van enkele smartphones. De Motorola Moto C2 moet de eerste Android Go smartphone gaan worden. Hiermee heeft de fabrikant straks bij elke Android besturingssysteem een passende smartphone.

Motorola Moto C2

Alhoewel er nog niet veel bekend is over de nieuwe Moto C2 kunnen wij wel met zekerheid melden dat het model momenteel onder modelnummer XT1920 door het leven gaat. De ECC heeft de Moto C2 inmiddels al gecertificeerd waardoor de smartphone in ieder geval beschikbaar gaat komen in Azie en delen van Europa. Met een vermelding in de FCC wordt de Moto C2 mogelijk ook in Noord-Amerika verwacht,

Afbeeldingen ontbreken vooralsnog van deze nieuwkomer. Wel kunnen wij zien dat de Moto C2 wordt geleverd met 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit. Qua werkgeheugen hadden wij ook niet anders verwacht. In combinatie met Android Go mag een smartphone maximaal 1 GB werkgeheugen aan boord hebben. Met een accucapaciteit van 2000 mAh kunnen wij in ieder geval een fatsoenlijke standbytijd verwachten. Sowieso mogen wij verwachten dat de Moto C2 wordt geleverd met 4G. Daarnaast is de verwachting dat de smartphone wordt geleverd met een touchscreen van 5 inch of 5.2 inch.

Instapmodel

Al langer gaan er geruchten dat Motorola met een instapmodel op de markt wil komen. Vorig jaar juni werd er al eens gesproken over een instapmodel. Hierna werd het weer snel stil rondom de smartphone. Vermoedelijk wordt het dus de Moto C2 dus dan wordt voorzien van Android Go. De combinatie van het instapmodel en Android Go is een logische keuze vanuit de fabrikant en drukt enkel de prijs van de smartphone.

Android Go

Op het moment dat Android 8.1 is geïntroduceerd werd ook Android Go gelanceerd. Het is de kale versie van het Android besturingssysteem zoals wij het nu kennen. De standaard applicaties vergen minder van de processor alsmede het OS zelf. Hierdoor is het uitermate geschikt voor smartphones met minder rekenkracht. In landen waar de mobiele telefoon nog een luxe is kan de komst van Android Go een uitkomst bieden. De komst van de Moto C2 staat dus al zeker vast voor landen in Azie. Of wij in Europa de smartphone ook mogen verwachten blijft nog even de vraag.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.