De nieuwe Motorola Moto G Stylus wordt mogelijk tijdens het MWC echt onthuld.

Motorola met styluspen is de Moto G Stylus

Eerder deze week deelde wij de eerste renders van een nog onbekende Motorola. Het waren renders waarop duidelijk een styluspen was te zien. Vandaag is duidelijk geworden dat deze smartphone de ‘originele’ naam Moto G Stylus met zich zal dragen. Inmiddels zijn er ook wat specificaties naar buiten gekomen over dit bewuste model.

Codenaam sofia+

Onder de codenaam ‘sofia+’ is deze nieuwe Moto G Stylus ook beter bekend. Onder deze codenaam heeft de smartphone met styluspen inmiddels ook al de nodige certificeringen ontvangen, waaronder die van de FCC. Vanwege dit laatste lijkt een lancering aanstaande te zijn. Wanneer wij verder gaan graven komen wij ook het modelnummer XT2043-4 tegen. Hierdoor lijkt de komst vrijwel zeker te zijn.

De codenaam verklapt mogelijk ook de specificaties van deze Moto G Stylus. Zo gebruikt men bij de Moto G8 Power de codenaam ‘sofiar’. De codenamen liggen erg dicht bij elkaar en hierdoor is er het sterke vermoeden dat de Moto G Stylus niet meer is dan de Moto G8 Power met de styluspen. Hierdoor kunnen wij ook met enige zekerheid ook wat details delen over deze smartphone.

Specificaties Moto G Stylus

Zoals hierboven vermeld lijken de codering van de Moto G Stylus en de Moto G8 Power verdacht veel op elkaar. Met deze informatie is het de verwachting dat de smartphone met styluspen simpelweg dezelfde specificaties mee zal krijgen. Het is dan ook de verwachting dat de smartphone de beschikking krijgt over een 6.36-inch FHD+ touchscreen, de Snapdragon 665 SoC, 4GB werkgeheugen, 64GB opslag, viertal camera’s op de achterzijde (48 MP voor de hoofdcamera), een 25 MP selfiecamera en een 5,000 mAh accu met 18W snellader. Zoals je mag verwachten zal de Moto G Stylus vanuit de doos op Android 10 draaien.

Over de accu zijn de meningen echter nog verdeeld. De styluspen zal ook wat ruimte in beslag nemen, terwijl de behuizing niet lijkt te groeien. Mogelijk moet de accu wat capaciteit inleveren om ruimte te bieden voor de styluspen. Deze logische redenering houdt dan ook rekening met een accu van 4000 mAh.

Lancering

De Moto G Stylus is nog in een complete mysterie gehuld. Toch is de grote verwachting dat het model zijn opwachting zal maken op 23 februari op het MWC. Op deze dag houdt Motorola een persconferentie waarbij enkele modellen gelanceerd zullen worden. Onder deze modellen zullen onder andere de Moto G8 en Moto G8 Power het levenslicht zien. Mogelijk zal de Moto G Stylus bij deze lancering gevoegd worden.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.