Motorola lanceert op 2 augustus drie nieuwe smartphones

Op dit moment heeft Motorola een evenement gepland op het hoofdkantoor in Chicago. Volgens de fabrikant worden hier drie nieuwe smartphones geïntroduceerd. Het gaat hierbij vermoedelijk om de eerder gelekte Moto Z3, de One Power en de nieuwe One. Van deze laatste wisten wij van het bestaan nog niet af, tot enkele uren geleden. Met deze toevoeging wil Motorola dus een nieuw vlaggenschip introduceren en twee Android One smartphones.

Evenement

Alhoewel Motorola niet inhoudelijk spreekt over het evenement spreken ze wel over een grote aankondiging. Met deze uitspraak kunnen wij al met enige zekerheid zeggen dat Motorola de Z3 wil lanceren. Precies een jaar geleden werd in deze zelfde periode de Z2 gelanceerd. Dat precies in deze zelfde periode een nieuw vlaggenschip wordt gelanceerd is dus zeer goed mogelijk. Ons vermoeden wordt versterkt door de uitspraak “connect, stream, download, video chat, and more” waarmee ze waarschijnlijk naar de nieuwe Z3 hinten. Het kan overigens ook een uitspraak zijn die weer een hint geeft naar de nieuwe One en One Power die toch op een alternatieve wijze werken als wat wij normaal gewend zijn van Motorola. Exacte details over het evenement ontbreken helaas nog, dus kunnen wij enkel vermoeden dat Motorola dit evenement gebruikt om de drie smartphones te lanceren.

Motorola One

Enkele uren geleden is bekend geworden dat naast de One Power ook nog de One in ontwikkeling is. Ook deze smartphone zal gaan werken op Android One. Op basis van enkele ontwerpen krijgen wij wel en goed beeld van deze nieuwe One. Qua ontwerp is hij vrijwel identiek echter zijn er kleine subtiele wijzigingen doorgevoerd waardoor de One wat luxer lijkt. Wel zien wij op de nieuwe foto’s een micro USB-connectie in plaats van de nu gebruikelijke USB-C connector. Aan de voorzijde zien wij dan ook in eerste instantie geen verschillen. De verschillen worden aan de achterzijde gemaakt. De One lijkt een achterzijde te hebben die uit glas is opgetrokken. Dit doet ons vermoeden dat de One dan ook iets hoger geprijsd zal worden. Ook de camera-setup heeft een wijziging ondergaan en zijn beide sensoren nu apart in de achterzijde verwerkt. Bij de One Power is dit nog een complete module. Ook de LED-flitser heeft een extra kleur licht gekregen om zo betere foto’s te kunnen garanderen wanneer er bij schermering of in de avond een foto gemaakt wordt.

Op basis van de foto’s lijken beide modellen even groot, maar toch claimt Motorola dat de One een stukje kleiner is. Wellicht dat Motorola hierbij bedoelt dat het scherm een stukje kleiner is. De One zal dan ook als meer reguliere smartphone gaan fungeren terwijl de One Power het vooral beter moet doen met een grotere accu. Dit alles blijven vooralsnog wel vermoedens. Het kan echter dan wel de toevoeging Power goed verklaren. Uiteindelijk zal alles duidelijk worden op 2 augustus wanneer de fabrikant de smartphones zal gaan presenteren.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.