De Moto G Power en de Moto G Stylus zijn officieel gelanceerd en komen spoedig naar Nederland.

Motorola lanceert de Moto G Stylus en de Moto G Power

Enigszins onverwacht Motorola vandaag de Moto G Stylus en de Moto G Power gelanceerd. Beide smartphones waren in de afgelopen weken al onderwerp van discussie. Vooral de komst van een smartphone met styluspen was zeker een verrassing. Inmiddels heeft Motorola de komst van deze smartphone officieel bevestigd.

Ontwerp

Wanneer je beide smartphones naast elkaar legt is er op het oog geen verschil te ontdekken. Beide smartphones zien er identiek uit. Zowel de Moto G Stylus als de Moto G Power beschikken over een 6.4 inch FHD+ LCD-scherm. Er is daarnaast een gat in dit scherm gemaakt voor de selfiecamera. Wie niet oplet kan snel de vergissing maken tussen beide smartphones. Onderhuids worden echter wel de verschillen gemaakt en wij moeten niet vergeten dat de Moto G Stylus nog met de styluspen is uitgevoerd. We zullen dus dieper in de smartphones moeten duiken om de verschillen goed aan te duiden.

Onderhuidse verschillen

Zoals eerder gezegd zijn er onderhuids wel wat verschillen op te merken, maar er zijn zeker ook overeenkomsten. Zo worden beide smartphones geleverd met de Snapdragon 665 chipset. Daarnaast kun je rekenen op 4 GB werkgeheugen op de Moto G Stylus en de Moto G Power. De Moto G Stylus wordt echter geleverd met standaard 128 GB opslag, terwijl dit bij de Moto G Power blijft steken op 64 GB. In beide gevallen is deze opslag nog uit te breiden.

Zoals wij het gewend zijn van de ‘Power’-serie beschikt ook de Moto G Power over een immense accu. Hier wordt dan ook zeker het verschil gemaakt als het gaat om bijvoorbeeld de standbytijd en spreektijd. Dit model beschikt over een accucapaciteit van 5000 mAh. Bij de versie met de stylus blijft dit steken op 4000 mAh.

Op het gebied van de camera’s zijn er zeker ook nog verschillen op te merken. Zo heeft de Moto G Stylus de beschikking over een hoofdcamera van 48 megapixels. Bij de Moto G Power blijft dit steken op 16 megapixel. Voor de ultrabreedhoeklens heeft men gekozen voor een 16 megapixel variant voor de versie met styluspen. In het model met de grotere accu is gekozen voor een 8 megapixel lens. Wel beschikken beide smartphones over een 2 megapixel macrolens.

Moto G Stylus

Met de Moto G Stylus wil Motorola de directe aanval openen op de gevestigde order van smartphonefabrikanten met dergelijke modellen. Wij moeten hierbij denken aan LG en Samsung die regelmatig met zulke smartphones op de markt komen. Het wordt dan ook de directe concurrent voor de LG Stylo 5 en het goedkopere alternatief voor de Galaxy Note 10. Vooral dit laatste model kan nog wel eens flink last hebben van deze nieuwkomer.

Vanwege de scherpe prijsstelling moet je echter niet features gaan verwachten zoals wij deze op de Note 10 kennen. Ook de styluspen kent niet de mogelijkheden zoals wij dit op de Samsung zien terugkomen. Dit is in onze ogen niet erg, want hier is de prijs dan ook zeker naar.

Update 27-05: De besproken Moto G Stylus heet in Nederland de Moto G Pro

Moto G Power

We weten dus dat deze Moto G power over een accu beschikt van 5000 mAh. Wat betekent dit eigenlijk nu in cijfers? Volgens Motorola kun je met deze accu ruim drie dagen lang de smartphone normaal gebruiken. Je kunt met deze accu ruim 150 uur lang muziek streamen of non-stop 27 uur lang video’s op Youtube bekijken. Dit zijn indrukwekkende cijfers voor een smartphone in deze dagen.

Wat wij wel jammer vinden is de ‘slechts’ 10W snellader. Ondanks dat het wel sneller is zal het alsnog lang duren alvorens de 5000 mAh weer volledig opgeladen is. Wij hadden persoonlijk graag gezien dat de fabrikant hier een iets krachtigere snellader had bijgevoegd.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog onduidelijk wanneer beide modellen in Nederland beschikbaar zullen komen. Wel zullen beide spoedig al in Amerika en Canada leverbaar zijn. Wij verwachten dat zowel de Moto G Stylus als de Moto G Power binnen nu en twee maanden de oversteek zullen maken naar Nederland. De versie met de styluspen krijgt dan een adviesprijs mee van onder de € 300,= terwijl de Moto G Power in maart leverbaar zal zijn voor € 230,=. Met deze prijzen heeft de fabrikant twee zeer aantrekkelijke smartphones op de markt weten te zetten.

moto g stylus,
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.