De Motorola Moto G 5G Plus is per direct in Nederland beschikbaar.

Motorola lanceert de Moto G 5G Plus in Europa

Steeds meer fabrikanten richten zich op smartphones met 5G. Betaalbare modellen met deze nieuwe netwerktechniek zijn nog schaars, maar hier komt verandering in. Motorola heeft vandaag de betaalbare Moto G 5G Plus aangekondigd. Het goede nieuws is dat dit model vanaf morgen ook al in de Nederlandse winkels ligt. Wij duiken eens in de specificaties van deze nieuwkomer.

Buitenzijde Moto G 5G Plus

Aan de buitenzijde oogt de Moto G 5G Plus een standaard smartphone. Toch komt het model met verrassend leuke features als wij 5G even verder buiten beschouwing laten. Zo wordt de smartphone geleverd met een 6.7 inch scherm met een constrastratio van 21:9. De maximale resolutie van het scherm is 2520 x 1080 pixels. Om het geheel af te maken is het scherm ook nog eens voorzien van een 90 Hz verversingsfrequentie. Al met al zeker geen verkeerde start.

In de linkerbovenhoek zien wij een tweetal uitsparingen in het scherm. Deze gaatjes bieden plaats aan een tweetal selfiecamera’s. De hoofdcamera betreft een 16 MP camera. Deze wordt nog eens ondersteunt door een 4 MP ultrabreedhoeklens. Aan de achterzijde van de Moto G 5G Plus valt direct de camerabump op die plaats biedt aan een viertal camera’s.

Camera’s

Wij hebben de selfiecamera’s aan de voorzijde al kort besproken. Op zich is het al uniek te noemen dat een smartphone in deze prijsklasse met een tweetal camera’s aan de voorzijde geleverd wordt. Zelfs in het high-end segment zie je dit niet terugkomen. Aan de achterzijde wordt het vrolijke feestje gewoon doorgezet. Men heeft hier gekozen voor een 48 MP hoofdcamera. Deze wordt nog eens ondersteunt door een 8 MP ultrabreedhoeklens, een 5 MP macrolens en een dieptesensor. Het pakket biedt voldoende om mooie foto’s te kunnen maken. Wij hoeven de kwaliteit uiteraard niet te vergelijken met dat van een high-end smartphone, maar dat is ook absoluut niet de bedoeling met deze Moto G 5G Plus.

Onderhuids

Om dit alles draaiende te kunnen houden is de Moto G 5G Plus voorzien van de Snapdragon 765 chipset. Deze wordt ondersteunt door de Snapdragon X52 modem. Hierdoor wordt de smartphone geschikt gemaakt voor 5G. De smartphone wordt daarnaast nog eens voorzien van een 5000 mAh accu. Dit biedt volgens de fabrikant een standbytijd van twee dagen. Dit willen wij graag geloven, maar wanneer je via 5G gaat streamen of online een spel gaat spelen zal de accu wel snel leegraken. Gelukkig wordt de Moto G 5G Plus standaard wel met een snellader geleverd.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd zal de Moto G 5G Plus vanaf 8 juli in de winkels liggen. Je hebt hierbij de keuze uit een variant met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Deze wisselt van eigenaar voor € 349,=. De versie met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag kost nog eens € 50,= extra. Vooralsnog lijkt Europa ditmaal de exclusieve markt te zijn voor de smartphone. We mogen dus best een beetje trots zijn dat Motorola ons continent kiest boven hun eigen thuisland.


Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.