Enkel de Motorola Edge zal in Nederland (vooralsnog) beschikbaar komen.

Motorola lanceert de Edge en de Edge+ met een knal

Geruime tijd hebben wij moeten wachten op de komst van een echt vlaggenschipmodel van Motorola. Het is ongeveer drie jaar geleden toen hun laatste high-end smartphone op de markt kwam. Je kunt wellicht stellen dat de RAZR 2019 een topmodel is, maar deze opereert in een compleet ander en exclusiever segment. De nieuwe Edge en Edge+ zijn de echte high-end smartphones waar iedereen op heeft zitten wachten.

Motorola Edge+

Het absolute topmodel van het duo is deze Edge+. Je haat het of je houdt er van, maar ook dit model wordt geleverd met gebogen schermranden. Hierdoor kom je tot een totaal schermdiagonaal van 6.7 inch. Dankzij zijn 21:9 contrastratio is de smartphone smal, maar wel lang. Volgens de fabrikant ligt de smartphone hierdoor wel beter in de hand.

De Edge+ is een relatief dikke smartphone in vergelijking met zijn directe concurrenten. Dit komt eigenlijk niet eens door de cameramodule op de achterzijde. Deze valt zelfs weer reuze mee. Ondanks zijn dikte is de smartphone juist weer erg ligt. De dikte wordt echter wel verklaart door de enorme accu die aan boord zit. Bij Motorola hebben ze er voor gekozen om de Edge+ te voorzien van een 5000 mAh accu.

De accu kan bedraad aan een 18W snellader gekoppeld worden. Dit is zeker niet de snelste variant, maar de fabrikant geeft wel een goede hiervoor. De accu moet volgens eigen zeggen ruim twee dagen goed kunnen werken op het model. De noodzaak om de smartphone continu snel bij te laden is hierdoor ondergeschikt geraakt. Naast het bedraad laden kun je de Edge+ daarnaast draadloos opladen.

Onderhuids is de Edge+ echter een smartphonekiller. Zo wordt het model geleverd met de Snapdragon 865 chipset, 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Op het gebied van zijn camera’s mag je ook zeker niet klagen. Aan de achterzijde zien wij een 108 MP hoofdcamera terug. Deze wordt bijgestaan door een 16 MP ultrabreedhoeklens, een 8 MP telefotolens en een Time-of-Flight sensor. Voor de selfies is er een 25 MP camera beschikbaar.

Motorola Edge

Op het oog lijkt de Edge hetzelfde te zijn in vergelijking met het absolute topmodel. De verschillen worden echter vooral onderhuids gemaakt. De Edge beschikt dus ook gewoon over het gebogen scherm met een afmeting van 6.7 inch.

Voor de voeding heeft men op de Edge gekozen voor een 4500 mAh accu. Deze kan bedraad aan een 18W snellader gehangen worden. In tegenstelling tot het luxere model ondersteunt dit model het draadloos laden niet. Het is slechts nog een klein verschil die je in het dagelijkse gebruik niet zal merken.

Wanneer je gaat kijken naar de rekenkracht zul je de verschillen wel goed merken. Zo wordt de Edge geleverd met de Snapdragon 765 chipset. Voor de opslag is er standaard 128 GB aanwezig. Op het gebied van het camerawerk is het verschil gelukkig wat minder groot. Enkel de hoofdcamera moet wat van zijn kwaliteit inleveren. Zo wordt de Edge geleverd met een 64 MP hoofdcamera. Deze wordt bijgestaan door een 16 MP ultrabreedhoeklens, een 8 MP telefotolens en een Time-of-Flight sensor. Voor de selfies is er dus een 25 MP camera beschikbaar, net als op zijn duurdere broer.

Prijs en beschikbaarheid

De Edge+ zal beschikbaar komen in een tweetal kleuren, namelijk Thunder Grey en Smoky Sangria. De Edge is daarentegen enkel beschikbaar in de kleuren Midnight Magenta and Solar Black. De Motorola Edge komt medio juni uit in Nederland voor € 599,=. De grote teleurstelling krijgen wij te verwerken op het gebied van de Edge+. Dit model is (vooralsnog) niet gelanceerd voor de Benelux. Ongeacht de keuze ben je er wel zeker van dat de smartphone’s beide 5G zullen ondersteunen wanneer dit in Nederland actief wordt.


 
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.