Specificaties over de Moto G8 en Moto G8 Power zijn online verschenen.

Motorola komt spoedig met de Moto G8 en Moto G8 Power

Al geruime tijd heeft Motorola de Moto G8 Plus en G8 Play in het assortiment. Tot op heden ontbrak de ‘reguliere’ versie van deze serie. Hier komt naar alle waarschijnlijk zeer spoedig verandering in. Als de bronnen kloppen zal De Moto G8 spoedig zijn entree maken naast de nieuwe Moto G8 Power. Met deze toevoeging is de reeks compleet.

Motorola Moto G8

Het eerste model wat wij kunnen verwachten is de Moto G8. Gek genoeg hadden wij deze vorig jaar al verwacht bij de lancering van deze nieuwe reeks. Het model schitterde helaas destijds in afwezigheid. Zijn voorganger heeft het volgens verschillende bronnen al geruime tijd goed gedaan. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Motorola met zijn opvolger zou komen. Het is mogelijk de extra reden geweest dat de fabrikant langer heeft gewacht met de lancering van dit model al wordt dit vermoeden verder niet bevestigd.

De Moto G8 krijgt de beschikking over een LCD-scherm met een maximale resolutie van 1560 x 720 pixels. Erg veel en high-tech is dit niet wanneer je naar de huidige standaard kijkt. Dit komt grofweg overeen met de schermen van de G7 Power en de G8 Play, echter is het scherm op deze nieuwkomer net iets groter. In dit geval betekent groter dus zeker niet altijd beter. Er zijn echter wel wat wijzigingen op te merken over en rondom dit scherm. Zo zullen de bezels op de Moto G8 een stuk dunner zijn dan wat wij nu gewend zijn in de serie of de voorgaande series. Daarnaast wordt de Moto G8 geleverd met een klein gat in het scherm waarin de selfiecamera is geplaatst. Desondanks is er dus wel weer wat vooruitgang geboekt.

Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug. Wederom is het logo aan de achterzijde ook weer de plek waar de vingerafdrukscanner is geplaatst. Aan de achterzijde zien wij vermoedelijk een 16 megapixel hoofdcamera terug. Deze wordt ondersteunt door een 2 megapixel macrolens en een 8 megapixel ultrabreedhoeklens. Ten opzichte van de G8 Play kun je dus op de ‘reguliere’ G8 een iets betere configuratie verwachten. Voor de selfies is er een 8 megapixel camera ingebouwd.

De Moto G8 wordt waarschijnlijk aangedreven door de Snapdragon 665 chipset welke wij ook weer terugzien in de G8 Plus. Deze chipset wordt ondersteunt door 4 GB werkgeheugen. De nieuwe smartphone wordt standaard uitgerust met een 4000 mAh accu en zal daarnaast standaard Android 10 voorgeinstalleerd zijn.

Motorola Moto G8 Power

De nieuwe G8 Power zal de taak overnemen van de bestaande G7 Power. Zoals de naam het al doet vermoeden kun je bij dit model dus rekenen op een grotere accu. Volgens bronnen beschikt deze smartphone over een accu van 5000 mAh met de mogelijkheid voor snelladen. Op het gebied van het scherm zijn ook enkele stappen gemaakt en uiteraard in het voordeel van deze Moto G8 Power. Zo wordt dit model geleverd met een 6.36-inch scherm met een maximale resolutie van 2300 x 1080 pixels.

De G8 Power maakt aan de achterzijde in ieder geval wel indruk. Waar zijn voorgangers het nog moesten doen met een enkele camera, heeft men op dit model gekozen voor een viertal camera’s. De opzet is gelijkwaardig aan die van de eerder besproken Moto G8. Het grote verschil is echter de vierde lens waarvan de functie nog niet duidelijk is. Vermoedelijk hebben wij hier te maken met een 8 megapixel telefotolens. De selfiecamera krijgt ook een boost en deze zal vermoedelijk op 25 megapixel uitkomen.

Prijs en beschikbaarheid

Op 23 februari organiseert Motorola een bijeenkomst op het MWC in Barcelona. Het is goed mogelijk dat beide modellen dan zijn intrede zullen maken. De Moto G8 komt mogelijk ook in een versie beschikbaar met 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Deze zal net onder de prijs van € 200,= gaan zitten. Het is echter onduidelijk of deze versie ook daadwerkelijk in Nederland beschikbaar zal komen. Voor de Moto G8 Power is het vrijwel zeker dat deze enkel beschikbaar zal komen met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Deze zal aanzienlijk duurder zijn en zal een prijs krijgen die waarschijnlijk rond de € 400,= zal liggen. Op 23 februari zullen wij ongetwijfeld meer weten, als Motorola dan ook deze modellen zal lanceren. Over dit laatste is nog zeker geen duidelijk over.


Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

3 reacties

  1. Ik kwam uit bij dit artikel in mijn zoektocht naar nieuwe telefoon. Inmiddels is deze telefoon uitgebracht. Overweeg aanschaf, maar twijfel tussen Motorola G8 Power en Motorola G8 Plus. Kun je mij adviseren?

    • In eerste instantie zou mijn lichte voorkeur gaan naar de G8 Power. Het scherm is net wat groter al valt dit wellicht te verwaarlozen. Wanneer je de camera een belangrijk punt vind is de G8 Plus wellicht weer de beste keuze. Deze komt juist weer beter uit de voeten. De G8 Power beschikt weer over een grotere accu, waardoor je er van uit kunt gaan dat je de gehele dag ongestoord gebruik kunt maken van de smartphone.

      Is de camera een belangrijk argument voor je? Kies dan voor de G8 Plus! Ga je liever voor langdurig gebruik in combinatie met een groot scherm? Kies dan voor de G8 Power.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.