Op 22 april zullen de Motorola Edge en Edge+ gelanceerd worden.

Motorola Edge+ zal op 22 april gelanceerd worden

Na drie jaar zal op 22 april waarschijnlijk het doek definitief vallen voor de oeroude Moto Z2 Force. Dit laatstgenoemde model was de laatste high-end smartphone vanuit Motorola. Voor zover wij nu kunnen kijken zal de fabrikant op deze datum ons kennis laten maken met de nieuwe Edge+. Deze smartphone wordt gezien als het nieuwe vlaggenschip van Motorola.

Motorola Flagship Launch E-vent

Op 22 april heeft de fabrikant hun eigen ‘Motorola Flagship Launch E-vent’ gepland staan. De naam zegt al meer dan voldoende en laat dus nog maar weinig over voor de verbeelding. De lancering van de nieuwe Edge+ zal dan eindelijk, met een vertraging van ruim twee maanden, alsnog plaatsvinden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het nieuwe vlaggenschip op het MWC in Barcelona zijn debuut zou maken.

Zoals Motorola vandaag zelf kenbaar heeft gemaakt kunnen wij dus nu woensdag 22 april noteren in onze agenda’s. Zowel de Motorola Edge als de Edge+ zullen op deze datum wereldkundig gemaakt worden. In verband met het coronavirus zal de lancering compleet online plaatsvinden. De details rondom deze lancering zullen spoedig nog nader gedeeld worden door de fabrikant.

Edge+ echt high-end

Motorola wil met de Edge+ wederom aantonen dat ze nog steeds in staat zijn om high-end smartphone’s te maken. Natuurlijk, de opvouwbare RAZR 2019 is een prima voorbeeld van hun kunnen. De nieuwe Edge+ is echter voor het bredere publiek. Zoals de naam al doet vermoeden krijgt de smartphone gebogen schermranden mee. Deze schermranden schijnen echter van andere aard te zijn, waardoor Motorola toch weer een unieke smartphone op de markt zal zetten.

Volgens geruchten zal de smartphone de beschikking krijgen over een 6.7 inch scherm. In het scherm is een gat gemaakt om hier plaats te geven aan de selfiecamera. Aan de achterzijde beschikt de Edge+ over een viertal camera’s. Bij de ‘reguliere’ Edge blijft dit aantal steken op drie. Beide modellen zullen standaard 5G ondersteunen. De Edge+ zal naar verwachting kunnen rekenen op de rekenkracht van de Snapdragon 865 chipset. Deze laatste processor mag je ook echt wel verwachten op een high-end smartphone. Voor het goedkopere model schijnt men gekozen te hebben voor de Snapdragon 765.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.