De Motorola Edge is het goedkopere alternatief van de aankomende Edge+.

Motorola Edge lekt uit als goedkope versie van de Edge+

Sinds enkele maanden zijn wij op de hoogte van de komst van de Edge+. Dit model beloofd het nieuwe vlaggenschip van Motorola te worden. Vandaag is het echter duidelijk geworden dat dit vlaggenschip ook nog een goedkopere variant zal krijgen. Dit goedkopere model zal de naam Edge dragen. Enkele details over deze nieuwkomer kunnen wij inmiddels ook delen.

90 Hz scherm en hoogwaardige camera

Ondanks dat de Edge de goedkopere variant zal worden is dit niet direct te herleiden uit de eerste geruchten. De nieuwe Edge moet de naam van zijn grote broer in ere houden. Zo wordt deze smartphone gewoon geleverd met gebogen schermranden en een gat in het scherm voor de selfiecamera. Volgens de eerste berichten wordt het scherm van de Edge geleverd met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels en met een afmeting van 6.7 inch.

Om het geheel verder af te maken ondersteunt het goedkopere model gewoon een verversingsfrequentie van 90 Hz. Je kunt deze frequentie echter handmatig naar beneden bijstellen om zo de accuduur te verlengen. Er bestaat ook nog een auto-modus. Hierbij bepaalt de smartphone zelf welke frequentie het beste past bij de situatie die op dat moment van toepassing is. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van het scherm.

Volgens de eerste bronnen wordt de Edge geleverd met een ‘lange’ verticale camerasetup aan de achterzijde. De hoofdcamera zou een 64 MP lens zijn welke wij ook recentelijk in de One Hyper hebben gezien. Vermoedelijk gaat het hier dan ook over dezelfde lens. De setup wordt daarnaast verder aangevuld met een 16 MP ultrabreedhoeklens en een 8 MP telefotolens. Voor de selfiecamera is er waarschijnlijk gekozen voor een 25 MP camera.

Hardware Edge

De verschillen zullen bij de Edge vooral onderhuids gemaakt worden. Zo wordt dit model waarschijnlijk geleverd met de Snapdragon 765 chipset. Het absolute topmodel zal de beschikking krijgen over de Snapdragon 865 chipset. De Edge zal echter nog voldoende rekensnelheid bieden en zal in vergelijking met hedendaagse smartphones nog erg competitief zijn. Om dit laatste werkelijk voor elkaar te krijgen wordt de smartphone geleverd met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze opslag eventueel verder uit te breiden is.

Voor wat wij nu kunnen aannemen zal de Edge standaard geleverd worden met Android 10. Wanneer de Edge werkelijk beschikbaar zal komen is nog onduidelijk. Het komt daarnaast als een verrassing dat de fabrikant ook aan een goedkopere versie werkt. Het zal ons dan ook allerminst verbazen als deze op een later moment toegevoegd zal worden.

 

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.