Mogelijk is de Mate 20X in het wild gespot. Al eerder werd er gesproken over de komst van deze smartphone. De nieuwe beelden lijken er op te duiden dat de Mate 20X er werkelijk gaat komen. Volgens ingewijden zal dit model zich specifiek richten op de gamers.

Mogelijk komt ook de Huawei Mate 20X op de markt

Mogelijk is de Mate 20X in het wild gespot. Al eerder werd er gesproken over de komst van deze smartphone. De nieuwe beelden lijken er op te duiden dat de Mate 20X er werkelijk gaat komen. Volgens ingewijden zal dit model zich specifiek richten op de gamers.

Vergelijking

Veel informatie over de Mate 20X is er nog niet. Toch zijn er al wel wat bronnen die inmiddels wat informatie weten te melden. Zo wordt de Mate 20X waarschijnlijk geleverd met een veel groter 7.2 inch OLED scherm. Op de foto’s is verder duidelijk te zien dat de smartphone gelijkwaardig is aan de opkomende Mate 20 en Mate 20 Pro. Zo lijkt ook de cameraopstelling exact gelijk te zijn aan de eerder genoemde modellen.

Net als de andere modellen wordt de Mate 20X waarschijnlijk ook geleverd met de Kirin 980-chipset van Huawei zelf. Deze wordt dan ondersteund door 4 GB, 6 GB of 8 GB werkgeheugen. Aangezien de aanvulling op deze complete lijn zich gaat richten op de gamers zal de komst van 8 GB werkgeheugen het meest voor de hand liggen. Standaard zal de Mate 20X geleverd gaan worden in varianten met 128 GB, 256 GB of 512 GB opslag.

Gaming smartphone

Huawei lijkt steeds meer in te zetten op de gamingmarkt. De komst van de GPU Turbo dit jaar bevestigd deze focus al. Bij het dochterbedrijf Honor is er al een smartphone beschikbaar die zich richt op gamers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Huawei zich ook hier steeds meer op gaat richten en de komst van de Mate 20X verbaasd ons dan ook niets. De grote wijziging binnen de Mate 20X zal waarschijnlijk de accu zijn. Gamers wensen vaak een hogere accucapaciteit en hier ontbreekt nog alle informatie over.

Lancering

Net als de Mate 20 en Mate 20 Pro zal ook de Mate 20X waarschijnlijk zijn debuut op 16 oktober gaan maken. Officiele uitnodigingen of teasers voor deze derde smartphone ontbreken vooralsnog. Het is dus ook goed mogelijk dat de fabrikant er voor kiest om deze gamingsmartphone later te lanceren als toevoeging op het bestaande assortiment. Wij wachten 16 oktober dus geduldig af.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.