Mogelijk komt de grotere Pixel 4a XL dit jaar helemaal niet.

Mogelijk komt de Google Pixel 4a XL helemaal niet

Deze week konden wij de eerste renders tonen van de aankomende Pixel 4a. Het was in de lijn der verwachtingen dat ook de Pixel 4a XL zijn opwachting zou maken dit jaar. Volgens een grote Youtuber is dit echter niet het geval en zal enkel de Pixel 4a zijn intrede maken.

Pixel 4a XL van de baan?

Je kunt je natuurlijk afvragen waar de renders blijven van de Pixel 4a XL. Dit had ons wellicht al wakker kunnen schudden. Op zich zijn wij hier nog voorzichtig in en feitelijk is de XL simpelweg een grotere versie van de Pixel 4a. De renders van de kleine broer geven ons direct een goed beeld hoe het grote model vormgegeven zou worden.

Volgens Dave Lee, een zeer bekende Youtuber, hoeven wij echter niet meer te rekenen op de komst van deze Pixel 4a XL. Dit heeft hij bekend gemaakt in een video welke hij op zijn Youtube-kanaal heeft geplaatst. Nu staat Dave Lee er niet echt bekend om dat hij informatie heeft over smartphones. De informatie komt dus wel uit een zeer vreemde hoek. We mogen de informatie dus gerust met een korreltje zout innemen.

Goede redenen

Volgens Dave Lee heeft Google er bewust voor gekozen om de Pixel 4a XL voor dit jaar te laten vervallen. De verkoopcijfers bij zijn voorganger toont al aan dat de goedkopere en kleinere versie vele malen beter verkoopt. Het is een legitieme reden om enkel voor de verkoopcijfers te gaan. Al eerder deden andere fabrikanten dit ook.

Een andere reden komt uit, wederom, een onverwachte hoek. De nieuwe Pixel 4a wordt namelijk gemaakt door een andere fabrikant als diegene die verantwoordelijk is voor de Pixel 4. Google heeft simpelweg de andere fabrikant de opdracht gegeven om bepaalde functies te laten vervallen en een simpele smartphone op de markt te zetten. Het resultaat is nu vermoedelijk de Pixel 4a. Hierdoor is het goed mogelijk, vanwege de keuze voor de andere fabrikant, dat de Pixel 4a XL inderdaad niet beschikbaar zal komen.

Andere opmerkingen

Over de Pixel 4a XL is Dave Lee dus vrij duidelijk. Wel weet de beste man nog enkele details met ons te delen over de Pixel 4a. Dit model zal een stuk smaller zijn in vergelijking met de bestaande Pixel 3a. Desondanks zal het scherm wel groeien naar 5,81 inch met een 1080p resolutie. Deze groei komt mede door de dunnere bezels die rondom het scherm terug te vinden zijn. Over de prijs is de Youtuber ook redelijk helder. De prijs zal gelijk blijven ten opzichte van de Pixel 3a. Hier hoeven wij volgens hem dus geen grote prijsstijgingen te verwachten.

Zoals eerder gezegd kunnen wij de opmerkingen nog wel even met een korrel zout innemen. Nog nooit heeft deze beste man een uitspraak gedaan over een smartphone. Het kan dus ook zomaar een uitspraak zijn om weer traffic naar zijn kanaal te krijgen. In dat geval heeft hij dat prima voor elkaar gekregen. Wij hopen echter ook dat hij het wel bij het rechte eind heeft. Dan zal zijn geloofwaardigheid ook een heel stuk stijgen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.