Drie modellen komen zeker bij de Galaxy S11

Modelnummers verklappen de komst van drie Galaxy S11 modellen

De Galaxy S11 is het volgende vlaggenschip waar we op kunnen rekenen vanuit Samsung. Al geruime tijd gaan er geruchten rond over de Galaxy S11. Vandaag is het bekend geworden dat er momenteel drie modelnummers in omloop zijn. Hierdoor weten wij vrijwel zeker dat er dus ook drie verschillende versies van het nieuwe vlaggenschip op de markt zullen komen.

Drie modelnummers

Op dit moment is het bekend dat Samsung een drietal modellen van de Galaxy S11 in ontwikkeling heeft. Het gaat hierbij om de SM-G981, SM-G986, en de SM-G988. Wij kunnen de voorzichtige gok wagen dat de SM-G981 de ‘standaard’ Galaxy S11 zal gaan worden. De SM-G986 wordt dan mogelijk de Galaxy S11+. Het laatst genoemde modelnummer wordt waarschijnlijk de 5G-variant van deze nieuwe serie. Ook bij de bestaande Galaxy S10-serie zijn deze nummers op deze wijze opeenvolgend. Voor de oplettende lezer missen wij nog wel wat nummers tussendoor. Het kan dus ook zomaar zijn dat er nog een variant bij komt. Daarmee zal de nieuwe Galaxy S11 dezelfde reeks gaan krijgen zoals wij deze nu gewend zijn van de Galaxy S10. Op dit moment kunnen wij dit uiteraard nog niet bevestigen.

Galaxy S11 5G

Het is vrijwel zeker dat de Galaxy S11 in ieder geval een 5G-variant zal gaan krijgen. Er gaan echter ook geruchten rond dat er nog een goedkopere variant komt die deze nieuwe netwerkstandaard zal gaan ondersteunen. Er wordt dan mogelijk gehint naar de komst van de Galaxy S11e met 5G. Of dit werkelijk ook zo is zal pas in aanloop van de lancering bekend gaan worden. Wel staat vast dat meer betaalbare modellen over 5G gaan beschikken vanuit Samsung. Zo komt ook de meer betaalbare A90 5G binnenkort op de markt.

Wat weten wij over de Galaxy S11

Op dit moment is er nog weinig bekend over de specificatie van de nieuwe S11. Wij kunnen echter wel met enige zekerheid melden dat hij geleverd zal gaan worden met de nieuwste Snapdragon 865-chipset. In Europa gaan wij mogelijk de nieuwste Exynos-chipset zien. Hierin maakt Samsung regelmatig onderscheid. Daarnaast weten wij ook dat dit vlaggenschip standaard geleverd zal gaan worden met Android 10. Wanneer het nieuwe vlaggenschip werkelijk beschikbaar gaat komen is nog onduidelijk. Wij verwachten echter niet dat het nog lang duurt alvorens de eerste grote lek werkelijk naar buiten zal gaan komen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.