Fairphone heeft vandaag de Fairphone 3 gelanceerd.

Milieuvriendelijke Fairphone 3 maakt zijn debuut in Berlijn

Het is al even geleden dat Fairphone een smartphone op de markt bracht. Vandaag heeft de fabrikant eindelijk versie 3 gepresenteerd. Net als de voorgaande modellen is de Fairphone 3 weer een milieuvriendelijke smartphone die zelf makkelijk te onderhouden is. Elk belangrijk component kan gewisseld worden en hierdoor gaat de Fairphone 3 in de praktijk langer mee.

Duurzaam

De nieuwe Fairphone 3 volgt versienummer 2 op welke in 2015 werd gelanceerd. Het principe van de smartphone blijft hetzelfde. Alles is duurzaam ontwikkeld en enkel fairtrade materialen worden gebruikt in de smartphone. De gebruiker kan daarnaast makkelijk de smartphone upgraden door simpelweg een nieuw component te bestellen op de website van Fairphone. Door het gebruik van duurzame materialen en te letten op werkomstandigheden van werknemers is de Fairphone 3 zeker geen goedkope aanschaf. Momenteel kun je de smartphone in pre-order bestellen voor € 450,-. De levering zal halverwege september van start gaan. Overigens zal KPN ook deze smartphone in hun assortiment gaan opnemen. De Fairphone 3 wordt al genoemd op de website, maar is helaas nog niet aanklikbaar.

Dit duurzame ondernemerschap gaat verder dan je denkt. Zo wordt bij de Fairphone 3 standaard geen lader, oordopjes of USB-C kabel meegeleverd. Dit zijn optionele accessoires. De reden achter deze keuze is logisch. Veelal worden deze laders al bij een smartphone geleverd en de Fairphone 3 kan hier makkelijk op functioneren. De lader en USB-C kabel zijn dan overbodig en derhalve belastend voor het milieu bij de productie. Het is een keuze die je bedenkelijk kunt noemen bij een dergelijke prijs, maar duurzaamheid gaat voor op alles.

Modulair

De nieuwe Fairphone 3 is wederom een smartphone die modulair is opgebouwd. Je kunt dus componenten zelf wisselen voor betere versies. Zo kun je makkelijk de cameramodule, het scherm en de accu zelf vervangen. Hiervoor levert de fabrikant een schroevendraaier mee. Deze onderdelen zijn exclusief te bestellen via de website van de fabrikant zelf en worden regelmatig ge-update met nieuwe varianten.

Standaard Fairphone 3

Standaard zal de nieuwe milieuvriendelijke smartphone worden geleverd met een Snapdragon 632-chipset en 4 GB werkgeheugen. Enkel dit is niet te wijzigen bij de smartphone, evenals het besturingssysteem. Deze draait standaard op Android 9. De Fairphone 3 wordt geleverd met 64 GB opslag, maar dit is eventueel met een microSD-kaart verder uit te breiden. Hier is dus feitelijk geen extra module voor nodig en kun je zelf bepalen hoeveel opslag je wenst.

Voor het scherm is gekozen voor een 5.65 inch touchscreen met Full HD+ resolutie. Aan de achterzijde zien wij een enkele 12 megapixels camera terug en voor de selfies is er een 8 megapixels camera standaard beschikbaar. Deze laatste modules zijn in de toekomst dus nog te wijzigen naar betere varianten, mits Fairphone deze ook beschikbaar stelt in hun webshop.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1192

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.