Meer details over de Xiaomi Mi A2 duiken op

Al eerder hebben wij bericht over de komst van de Mi A2 bericht. Langzaam komen er meer berichten binnen en is ook de vermoedelijke lanceerdatum bekend gemaakt. Ook zijn er kleuren en de verschillende varianten voor de Mi A2 bekend geworden. De komst van de smartphone lijkt dus aanstaande te zijn en de werkelijke details zullen wij pas eind juli gaan zien.

Verschillende varianten

Volgens laatste bronnen komt de Mi A2 beschikbaar in vier verschillende varianten als het gaat om de opslag. Deze varianten zijn dan uiteraard ook weer leverbaar in verschillende kleuren. Het instapmodel krijgt toch al een respectabele 4 GB werkgeheugen mee en 32 GB opslag. Er zal ook een versie beschikbaar komen met 64 GB opslag. Er komt ook een Mi A2 beschikbaar met 128 GB opslagcapaciteit. Deze is dan weer beschikbaar met 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Hiermee wil de fabrikant met de Mi A2 ook gaan concurreren met enkele high-end smartphones. Om de keuze nog groter te maken zal de Mi A2 beschikbaar komen in de kleuren zwart, blauw en goud.

Specificaties

De nieuwe Mi A2 is gebaseerd op de bestaande Mi 6X welke in mei van dit jaar ids gelanceerd. Hiermee kunnen wij rekenen op een contrastratio van 18:9 en is de smartphone afgewerkt in een aluminium body. Voor de chipset heeft de fabrikant gekozen voor de Snapdragon 660. De Mi A2 zal in eerste instantie geleverd worden met Android 8.1, maar naar alle waarschijnlijkheid zal hij ook een update krijgen naar Android 9.0 P.

Lancering

Volgens bronnen wil de fabrikant de Mi A2 op 25 juli presenteren in Madrid. Deze datum kan goed overeenkomen met een wedstrijd die Xiaomi recentelijk hield. Hierbij konden fans binnen de Mi Community meedoen aan een wedstrijd. Uiteindelijk kon er een trip gewonnen worden naar Madrid en kon de smartphone al eerder bekeken worden alvorens deze officieel gelanceerd wordt. Alhoewel Xiaomi de datum zelf nog niet heeft bevestigd is de datum van 25 juli wel logisch gezien de recente gebeurtenissen en wedstrijd. Wij houden deze datum dus nog even vast en noteren hem in de agenda.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.