Meer details over de Samsung Galaxy A90 bekend

De nieuwe Galaxy A90 laat nog even op zich wachten, maar de geruchten rondom het model stapelen zich enkel maar op. Een betrouwbare bron heeft vandaag meer details bekend gemaakt over de nieuwe midrange smartphone. De smartphone moet in ieder geval het gat opvullen tussen de goedkopere modellen en de high-end smartphones zoals de Galaxy S10 die aanstaande is.

Geheugen

De Galaxy A90 zal naar alle waarschijnlijkheid uitgerust gaan worden met 128 GB opslagruimte. Dit is al zeer respectabel, maar dit geheugen is ook nog verder uit te breiden middels een microSD-kaart. Net als de huidige generatie Galaxy A9 wordt dit model vermoedelijk geleverd met 8 GB werkgeheugen. Dit laatste is echter nog niet helemaal zeker, omdat het ook nog niet duidelijk is welke processor de Galaxy A90 zal aandrijven.

Display

Veel duidelijkheid over het display wordt helaas nog niet gegeven. Wel is duidelijk dat de Galaxy A90 uitgevoerd zal worden met een in-display vingerafdrukscanner. De legio aan potentiele schermen maakt het echter lastig om hier nu al duidelijkheid in te geven. Zo is het nog niet bekend of de Galaxy A90 geleverd zal worden met het goedkopere Infinity-V scherm of het Infinity-O scherm.

In het eerste geval wordt het scherm geleverd met een druppelvormige notch aan de bovenzijde, terwijl in het tweede geval een ronde uitsparing in het scherm zit voor de camera. In de komende maanden zal hier ongetwijfeld meer duidelijkheid in gaan komen.

Varianten

De Galaxy A90 zal in ieder geval in drie verschillende kleuren beschikbaar gaan komen. Zo zal hij beschikbaar komen in de kleuren zwart, goud en zilver. Of er ook nog modellen met minder opslagcapaciteit beschikbaar komen is nog onduidelijk.

Zoals de kaarten er nu voor liggen zal de Galaxy A90 beschikbaar komen in het tweede kwartaal van dit jaar. De lancering zal dan samen met de Galaxy A50 en de Galaxy A70 zijn. Over deze modellen is vooralsnog ook nog niets bekend, behalve dat ze er wel gaan komen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.