De Nokia 5.3 wordt de directe opvolger van de Nokia 5.1.

Meer details over de aankomende Nokia 5.3 gelekt

We zullen nog even moeten wachten, maar vermoedelijk doet de Nokia 5.3 op 19 maart zijn intrede. Het moet de officiële opvolger worden van de Nokia 5.1. Logischerwijs hadden wij de 5.2 verwacht, maar het lijkt er sterk op dat dit typenummer wordt overgeslagen. Na lancering zal de Nokia 5.3 spoedig leverbaar zijn, aldus verschillende bronnen.

Eerste details

De Nokia 5.3 wordt waarschijnlijk geleverd met een indrukwekkend 6.6 inch scherm. Om het geheel af te maken wordt de smartphone ook nog eens geleverd met relatief dunne schermranden en een notch aan de bovenzijde van het scherm. In deze notch is een 8 megapixel selfiecamera verwerkt. Naast de selfiecamera is er ook meer nieuws te melden over de viertal lenzen aan de achterzijde van de Nokia 5.3.

De smartphone wordt geleverd met een 16 megapixel hoofdcamera, een tweetal 8 megapixel lenzen en een 5 megapixel lens. Deze laatste lens fungeert naar alle waarschijnlijkheid als dieptesensor. Wat de twee overige lenzen voor functie zullen vervullen in deze opzet is nog onduidelijk. Je kunt echter verwachten dat wij hier te maken hebben met een ultrabreedhoeklens en een telefotolens.

Volgens eerste inlichtingen zou de Nokia 5.3 uitgerust worden met de Snapdragon 632 chipset. Het is echter een verouderde chipset en daarom heeft de fabrikant mogelijk besloten om de nieuwkomer te voorzien van de nieuwere Snapdragon 665 chipset. Deze chipset wordt dan bijgestaan door 3 GB werkgeheugen al zullen er meerdere configuraties mogelijk zijn.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd zal de Nokia 5.3 spoedig na lancering al beschikbaar zijn. Volgens de eerste berichten zal de smartphone in Europa ongeveer € 169,- kosten. Het basismodel is dan voorzien van 3 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Volgens bronnen komen er echter ook varianten beschikbaar met 4 GB of 6 GB werkgeheugen. De opslag wijzigt echter niet bij dit hogere werkgeheugen. Welke prijzen de fabrikant aan deze versie koppelt is niet bekend.

De Nokia 5.3 zal in eerste instantie leverbaar worden in een tweetal kleuren, namelijk Charcoal en Cyan. Een derde, nog onbekende, kleur wordt later dit jaar nog toegevoegd. In alle gevallen zal de smartphone geleverd worden met de kale versie van Android 10. Hierdoor zal de Nokia 5.3 vermoedelijk ook binnen het Android One-programma vallen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.