Meer details lekken uit over de LG Velvet

De LG Velvet is voor lancering en grotendeels uitgelekt.

Met grote spanning zit iedereen te wachten op de lancering van de LG Velvet. Gelukkig laat dit niet lang meer op zich wachten, want het nieuwe model wordt op 7 mei naar alle waarschijnlijkheid gelanceerd. Ruim voor deze lancering zijn nu al details naar buiten gekomen over de smartphone. Wij zetten deze details graag op een rij.

Kleuren en afmetingen

Vorige week slingerde de fabrikant al een video op het internet over de aankomende Velvet. Inhoudelijk ging LG er nog niet op in, maar wij kregen al wel een goede indruk over de smartphone. Vandaag zijn er meer details bekend geworden, waaronder over de beschikbaar kleuren en de afmeting. Zo zal de Velvet beschikbaar komen in een viertal kleuren. Zo heb je de keuze uit een grijze groene kleur. Je hebt daarnaast nog eens de keuze uit de kleur Aurora White en Illusion Sunset. In de afbeelding boven dit artikel wordt direct duidelijk welke kleuren hier mee bedoeld worden.

In dezelfde specsheet wordt duidelijk dat de Velvet een afmeting heeft van 167.1 x 74 x 7.85 mm met een gewicht van slechts 180 gram. Met deze afmetingen wordt de smartphone significant dunner, smaller en lichter ten opzichte van de recentelijk gelanceerde V60 ThinQ. De Velvet is mede dankzij de kleinere 4300 mAh accu een stuk lichter in vergelijking met het vlaggenschip. De accu zelf is wellicht niet indrukwekkend te noemen, maar bronnen weten wel te melden dat snelladen en draadloos laden standaard zullen zijn op dit model.

Met deze informatie kunnen wij gokken dat het scherm een afmeting zal hebben van ongeveer 6.7 inch. Het scherm zou volgens geruchten een maximale resolutie hebben van 2460 x 1080 pixels en een contrastratio hebben van 21:9.

Prijs en kwaliteit Velvet

Met de Velvet zal LG vooral een compromis zoeken in een goede prijs en een kwalitatief goede smartphone. De keuze is hierdoor gevallen op de Snapdragon 765G chipset. Meerdere grote fabrikanten zijn inmiddels gevallen voor deze processor. Hij mag zeker niet vergeleken worden met de 865 chipset qua rekenkracht, maar de prestaties zijn er niet minder om. Vooral de standaard 5G ondersteuning heeft de fabrikant waarschijnlijk doen besluiten om voor deze chipset te kiezen.

Om dit alles goed werkend te houden heeft de Velvet standaard 8 GB werkgeheugen en zal hij de fabriek verlaten met 128 GB opslag. Deze opslag is eventueel verder uit te breiden tot maar liefst 2 TB.

Aan de achterzijde kun je nog steeds rekenen op gedegen keuzes vanuit LG. Zo zal de Velvet uitgerust worden met een hoofdcamera van 48 MP. Er is daarnaast een 8 MP ultrabreedhoeklens en een 5 MP dieptesensor aanwezig. Het zijn wellicht niet de meest spectaculaire cijfers, maar voor een midrange smartphone is dit meer dan voldoende te noemen. Voor de selfies is er een solide 16 MP lens gemonteerd.

Over de prijs en beschikbaarheid is helaas nog niets bekend. Enkel de fabrikant zelf kan hier uitsluitsel over geven. Deze informatie zal ongetwijfeld op 7 mei met ons gedeeld worden. De verwachten is echter dat de adviesprijs ergens tussen de € 600,= en € 750,= zal liggen. Het is inderdaad nog geen koopje, maar in ieder geval wel een goede stap in de goede richting voor een fabrikant die al geruime tijde rode cijfers schrijft op hun mobiele divisie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung heeft per ongeluk de komst van de Galaxy A51 5G zelf verklapt.

Samsung bevestigt per ongeluk de komst van de Galaxy A51 5G

Volgend bericht
OnePlus

OnePlus ontslaat groot deel Europees personeel wegens tegenvallende cijfers

Gerelateerde berichten
Total
1
Share