Mate X wordt de opvouwbare smartphone van Huawei

Op Twitter is een afbeelding verschenen waar te zien is hoe een doek wordt opgehangen van de nieuwe Huawei Mate X. Het is de lang verwachte opvouwbare smartphone vanuit de fabrikant. Op het doek is al wel duidelijk te zien dat de Mate X heel anders in elkaar steekt in vergelijking met de eerder gelanceerd Galaxy Fold. Langzaam aan wordt het duidelijk hoe elke fabrikant tegen het concept van opvouwbare smartphone kijkt.

Spandoek

Op een Twitteraccount is de foto verschenen waarop duidelijk enkele kenmerken te zien zijn van de nieuwe Mate X. Tot op heden was het ook nog onbekend hoe de nieuwe opvouwbare smartphone van Huawei zou gaan heten. Met deze foto is de naam plotseling duidelijk geworden. Naast de naam is het ook duidelijk dat de nieuwe Mate X een opvouwbare smartphone gaat worden met 5G ondersteuning. Juist met dit laatste zou de fabrikant wel weer een primeur in handen hebben in dit segment.

Enkel scherm

De nieuwe Mate X werkt wel compleet anders in vergelijking met de recent gelanceerde Galaxy Fold. Zo werkt de Mate X met een enkel scherm welke opengevouwen kan worden. Hierna ontstaat er een groter scherm welke gebruikt kan worden als een soort tablet. Bij de opvouwbare smartphone van Samsung moet het model juist open gevouwen worden waarna het tweede scherm zichtbaar wordt.

Lancering

De Mate X wordt vermoedelijk vandaag op het MWC gelanceerd. Veel informatie over het model is tot op heden nog niet beschikbaar. De fabrikant zal dus vandaag wellicht meer informatie gaan vrijgeven. Of de Mate X ook spoedig beschikbaar zal gaan komen is nog niet bekend. Deze informatie zal vermoedelijk wel vandaag duidelijk gaan worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.