Marketingbeelden van de Nokia 8.1 gelekt

We hebben nog ongeveer een week te gaan, maar vooraf aan de introductie van de Nokia 8.1 zijn de marketingafbeeldingen al gelekt. Met deze informatie wordt het duidelijk wat wij kunnen verwachten van deze nieuwe smartphone. De Nokia 8.1 is de internationale variant van de Nokia X7 die enkel in China leverbaar is.

Buitenzijde

Zoals op de afbeeldingen al goed te zien is beschikt de Nokia 8.1 over een redelijk brede notch aan de bovenzijde. Aan de onderzijde van het scherm is een relatief dunne kin. De bezels rondom het scherm zijn ook relatief dun. Hierdoor meet de Nokia 8.1 over een 6.18 inch touchscreen. De behuizing is opgetrokken uit aluminium terwijl de achterzijde uit glas is opgetrokken. Dit zien wij de laatste tijd vrijwel altijd terug en is dat dus geen verrassing.

Hardware

Volgens de informatie krijgt de Nokia 8.1 de beschikking over een 20 megapixels selfiecamera met AI features. Aan de achterzijde is de smartphone voorzien van een 12 megapixels camera die wordt ondersteund door een 13 megapixels sensor. Onder deze lenzen is ook de vingerafdrukscanner geplaatst. Op deze manier kan de Nokia 8.1 ook makkelijk ontgrendelt worden.

De Nokia 8.1 wordt geleverd met de Snapdragon 710 chipset. Deze wordt ondersteund door 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Dit is afhankelijk van de keuze die er gemaakt wordt voor respectievelijk 64 GB opslag of 128 GB opslag. Zoals je mag verwachten wordt de smartphone standaard geleverd met Android 9.0. Net als bij veel andere merken is ook de snellaadfunctie aanwezig en wordt hier ook standaard een snellader voor meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

In de afbeeldingen is het helaas nog niet duidelijk wanneer de Nokia 8.1 beschikbaar moet gaan komen en welke adviesprijs wij mogen verwachten. Aangezien de kerstdagen aanstaande zijn is het de verwachting dat de smartphone voor deze dagen goed leverbaar is. Over ongeveer een week zal het ook duidelijk gaan worden welke adviesprijs Nokia zal hanteren voor deze nieuwe 8.1.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.