Besturingssysteem Android iOS

Maak jouw persoonlijke 3D-avatar in WhatsApp

WhatsApp komt met 3D-avatar als profielfoto.

WhatsApp rolt vanaf nu een update voor zijn berichtendienst aan. Hierbij worden gebruikers in staat geslted om een persoonlijke 3D-avatar te maken. Vervolgens kunnen de avatars als ‘stickers’ verstuurd worden of gebruikt worden als gepersonaliseerde profielfoto.

3D-avatar ook voor Facebook en Instagram

Zoals bekend is WhatsApp onderdeel van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram. Het is hierdoor niet verwonderlijk dat deze nieuwe functionaliteit ook naar Facebook Messenger en Instagram komt. Er zijn 36 verschillende stickers waarin de avatar van de gebruiker verwerkt kan worden. Deze stickers zijn na de update in het emojimenu van WhatsApp naast de stickerknop te selecteren. Door in de app de instellingen te openen en op de profielfoto te tikken, kan de gebruiker een 3d-avatar als profielfoto instellen.

Nieuwe update in de beginfase

WhatsApp rolt om meerdere redenen deze nieuwe functie direct wereldwijd uit. Een avatar sturen is zo gepiept en is bovendien een hele leuke manier om je vrienden en familie te laten weten hoe je je voelt. Het is ook ideaal om jezelf te laten zien zonder echte foto, zodat je je privacy kunt waarborgen.

Voor veel mensen is dit waarschijnlijk de eerste keer dat ze een avatar maken. Ze blijven verbeteringen doorvoeren op het gebied van stijlen, bijvoorbeeld voor belichting, schaduwen, haartexturen en nog heel veel meer, om avatars zo nóg beter te maken.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.