LG Wing wordt op 14 september aangekondigd

De LG Wing beschikt over een 6.8 inch draaibaar scherm.

In een korte teaservideo heeft LG vandaag kenbaar gemaakt dat ze de Wing op 14 september zullen lanceren. Over de naamgeving is nog wat twijfel, maar voor het gemak blijven wij deze nu wel in dit artikel hanteren.

Explorer Project

De nieuwe LG Wing maakt deel uit van hun nieuwe ‘Explorer Project’. Speciaal voor dit project heeft LG samenwerkingen gezocht en gevonden. Binnen dit project zullen onder meer de bedrijven Rave, Ficto, Tubi en Naver samenwerken.

In het geval van Naver is de samenwerking verder gegaan. Deze Zuid-Koreaanse zoekmachine heeft samen met de fabrikant gewerkt aan de dualscreenoplossing. Daarnaast heeft het bedrijf hun bestaande Whale-browser aangepast voor deze smartphone. Uiteindelijk kunnen deze oplossing ook gebruikt worden voor andere smartphones die binnen het ‘Explorer Project’ gaan vallen.

LG Wing

Veel informatie over de smartphone laat LG nog niet los. Deze informatie blijft uiteraard behouden voor tijdens de lancering. Uit eerdere geruchten kunnen wij langzamerhand wel opmerken dat de dualscreen smartphone mogelijk geleverd gaat worden met de Snapdragon 765G chipset. Hierdoor is de ondersteuning van 5G ook gegarandeerd.

De LG Wing krijgt de beschikking over een 6.8 inch scherm met een tweede scherm van 4 inch. De teaservideo van LG suggereert dat het mogelijk is om het tweede scherm te roteren, zodat de twee delen samen een plat geheel vormen, als ware het een smartphone met een reguliere formfactor. Het tweede scherm is waarschijnlijk bedoeld als een aanvulling op het voorste scherm. Daarbij kan gedacht worden aan het tonen van een toetsenbord op het tweede scherm, of bijvoorbeeld een scenario waarbij het voorste scherm de autonavigatie toont, terwijl het zichtbare uitgeklapte deel van het tweede scherm de bedieningsknoppen voor de afgespeelde muziek weergeeft. Over deze functie hebben wij al eens eerder geschreven toen er een video was uitgelekt.

Teaservideo voor de LG Wing

Uitgaande van de bovenstaande video moeten wij dus de datum van 14 september alvast noteren in onze agenda. Op deze dag wordt het model gelanceerd.

Verwachtingen

Er zijn verschillende scenario’s waar wij sterk rekening mee houden. Naar alle waarschijnlijk blijft de LG Wing voorbehouden aan een selectieve markt. Mogelijk wordt de smartphone zelfs enkel in Zuid-Korea op de markt gebracht. Dit getuigt onder meer de verschillende samenwerkingen die het bedrijf gezocht heeft.

Een andere verwachting is dat het model niet goedkoop zal zijn. In eerdere berichten werd gesproken over een prijsstelling van rond de € 1.000,=. Wij verwachten echter eerder dat het model richting de € 1.200,= zal gaan. Het is de vraag of je dit geld werkelijk kan uitgeven aan de LG Wing, want wij verwachten dat hij in Nederland niet beschikbaar zal komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Galaxy A42 5G zal dit jaar nog officieel worden gelanceerd.

Samsung kondigt onverwachts de Galaxy A42 5G aan

Volgend bericht
De Nokia 9.3 PureView moet in oktober in de schappen liggen.

Lancering Nokia 9.3 PureView lijkt dichterbij te komen

Gerelateerde berichten
Total
1
Share