De LG Wing beschikt over een 6.8 inch draaibaar scherm.

LG Wing wordt een smartphone met draaibaar scherm

Wel vaker komen fabrikanten met eigenzinnige concepten op de proppen. Het ene idee is beter dan de ander. In dit straatje past de LG Wing nu zeker. Het ontwerp is eigenzinnig te noemen. De smartphone beschikt namelijk over een draaibaar scherm. Volgens bronnen wil de fabrikant het excentrieke model dit jaar nog op de markt brengen. 

Draaibaar scherm LG Wing

Zoals gezegd beschikt de aankomende LG Wing over een draaibaar scherm. Wanneer het scherm niet gedraaid is heb je de beschikking over een 6.8 inch touchscreen. Je kunt op dat moment de smartphone gebruiken zoals je het normaal gewend bent. Je kunt ditzelfde scherm echter ook een kwartslag draaien. Wanneer je dit doet is datzelfde 6.8 inch scherm horizontaal geplaatst. Onder dit scherm komt dan nog eens een 4 inch touchscreen naar voren.

In de afbeelding hierboven kun je zien dat het toetsenbord naar voren komt, maar er zullen ongetwijfeld nog een legio aan andere mogelijkheden te bedenken zijn voor dit extra scherm. Zo kun je bedenken dat je extra informatie krijgt over een video die je aan het bekijken bent.

Wanneer je naar de LG Wing kijkt, zoals in de afbeelding hierboven, kunnen wij ons de naam goed voorstellen. Enige fantasie heb je natuurlijk wel nodig, maar in deze modus lijkt de smartphone plotseling vleugels te hebben. De naam is dus zeker niet toevallig en heeft juist betrekking op deze nieuwe feature.

Hardware

De informatie rondom de LG Wing is nog pril. Het is wel duidelijk dat het nieuwste model 5G zal ondersteunen. Daarnaast is de fabrikant nog een keuze aan het maken in de juiste chipset voor dit model. Wij moeten echter wel verwachten dat dit ergens zal uitkomen op de Snapdragon 7xx-serie. Aan de achterzijde is de Wing voorzien van een triple-camera. Hierbij kun je rekenen op een 64 MP hoofdcamera. Welke lenzen deze camera verder zullen ondersteunen zal in de aankomende periode ongetwijfeld naar buiten lekken.

Zoals gezegd zal de LG Wing in de tweede helft van dit jaar op de markt komen. Het is nog te vroeg om hier een betere tijdindicatie aan te koppelen. De smartphone is daarnaast compleet nieuw en zal geen ander model moeten opvolgen. Aangezien de tweede helft van het jaar ook gewoon 6 maanden omvatten kan het nog wel even duren alvorens LG de lancering werkelijk inplant.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.