De excentrieke LG Wing is vandaag gepresenteerd.

LG Wing officieel gepresenteerd; komt ook in Nederland

De LG Wing is officieel gepresenteerd. Deze ‘wat vreemde’ smartphone valt vooral op dankzij zijn twee schermen. Zodra je het grote paneel draait komt het kleinere display tevoorschijn. Hierover hebben wij al veelvuldig geschreven in de afgelopen maanden. De LG Wing komt later dit jaar naar Nederland. Dit is uiteraard goed nieuws.

Unieke smartphone met tweede scherm

LG heeft een heel opmerkelijke smartphone gepresenteerd. De LG Wing heeft twee schermen, waarbij eentje kan roteren. Zodra je de zogeheten Zwenkmodus aanzet draait het grootste 6.8 inch scherm 90 graden met de klok mee waardoor, het tweede, kleinere 3.9 inch schermpje aan de onderkant zichtbaar wordt. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om tijdens het film kijken aanvullende informatie over de cast op te zoeken. Dankzij de functie Multi-app kun je standaard twee apps openen op de twee schermen. Het draaibare scherm van de LG Wing kan ook handig zijn tijdens het navigeren, waarbij de focus blijft op de navigatie, en geeft het andere scherm je toegang tot oproepen en dergelijke.

De experimentele smartphone is onderdeel van het ‘Explorer Project’. Met dit programma probeert LG de smartphone-industrie een nieuwe impuls te geven door onontdekte concepten uit te denken. Naar eigen zeggen past de LG Wing in dit straatje omdat het toestel consumenten “een geheel andere telefoonervaring” biedt.

Specificaties LG Wing

De LG Wing heeft ondersteuning voor het 5G-netwerk. Voor de rekenkracht is er de Snapdragon 765G processor aan boord gelepeld. Je kunt daarnaast rekenen op 8GB RAM en 128 of 256GB opslagruimte. Dit kun je uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 2 TB. Daarbij is er voorop een 6,8 inch Full-HD+ P-OLED scherm, het tweede is een 3,9 inch display met een resolutie van 1240 x 1080 pixels en LG spreekt daarbij over G-OLED.

Verder zien we bij de LG Wing een 32 megapixel pop-up front-camera en is er een triple-camera aan de achterzijde. Deze biedt een 64MP lens (f/1.8), 13MP groothoeklens (f/1.9) en 12MP telelens (f/2.2). Deze camera biedt verschillende opties, waaronder optische beeldstabilisatie. De LG Wing draait op Android 10 en heeft een 4000 mAh accu met draadloos laden, in-display vingerafdrukscanner en IP54 certificering.

Prijs en beschikbaarheid

In het vierde kwartaal van dit jaar moet de LG Wing daadwerkelijk beschikbaar komen. Het goede nieuws is dat het model ook in Nederland geleverd zal worden. Op het moment van lanceren werd er echter nog geen prijs gecommuniceerd. Inmiddels weten wij dat de smartphone in Duitsland € 1099,- zal kosten. De prijs in Nederland zal hier niet veel van afwijken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.