LG zal hun vlaggenschepen nu elk jaar in het eerste kwartaal lanceren.

LG wil hun strategie voor smartphones compleet wijzigen

Sinds enkele jaren voelt LG goed in hun portemonnee dat hun smartphones het momenteel niet goed doen. Het marktaandeel van het merk daalt en de omzetcijfers laten ditzelfde beeld zien. Daarnaast worden er maar continu rode cijfers geschreven op deze divisie. Het is voor LG dan nu ook de hoogste tijd om hun strategie drastisch aan te passen. Vooral het moment van lanceren kan hier een belangrijke bijdrage in gaan leveren.

Lanceringen

Al geruime tijd stat LG er om bekend dat hun nieuwe V-series in de herfst worden gelanceerd. Een uitzondering hierop was echter de V50 ThinQ 5G welke vorig jaar tijdens het MWC werd gelanceerd. Nu hebben twee gerenommeerde bronnen vernomen dat deze ‘vroege’ lancering zeker geen eenmalig iets was. Volgens deze bronnen wil LG namelijk hun nieuwe V-serie in het eerste kwartaal van elk jaar lanceren. Met deze wijziging verschuift de planning bij LG drastisch.

Met deze wetenschap kunnen wij de nieuwe V60 ThinQ dus ook nog dit kwartaal verwachten. Met de lancering van dit nieuwe vlaggenschip wil LG direct de concurrentie aangaan met modellen zoals de nieuwe Galaxy S20. De lat wordt dus wel direct hoog gelegd. Wij moeten overigens niet vergeten dat de fabrikant ook nog de G-serie in het vat heeft. Deze vlaggenschepen werden voor langere tijd gezien als een serieuze concurrent voor de huidige Galaxy S-serie. Deze serie zal mogelijk in 2021 volledig van het toneel verdwijnen. Tot die tijd mogen wij nog wel kennismaken met de G9 ThinQ.

LG V60 ThinQ en G9 ThinQ

LG zal in de aankomende maanden een tweetal nieuwe vlaggenschepen op de markt zetten. Beide worden voorzien van een immens 6.8 inch OLED-scherm. Aan de voorzijde zien wij een enkele selfiecamera en aan de achterzijde een viertal camera’s. Informatie over deze camera’s is er tot op heden nog niet. Wij kunnen echter wel verwachten dat de hoofdcamera een upgrade zal krijgen. Daarnaast kunnen wij een ultrabreedhoeklens, een telefotolens en mogelijk een Time-of-Flight sensor verwachten.

In de V60 ThinQ zal waarschijnlijk de Snapdragon 865 chipset worden ingezet. Over welke chipset de G9 ThinQ zal beschikken is nog onduidelijk. Wel lijkt het zeker te zijn dat beide modellen standaard geleverd zullen worden met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag.

Desktop mode

LG zal fors gaan inzetten op desktop mode. Deze nieuwe modus hoeven wij op de vlaggenschepen van dit jaar nog niet te verwachten. De verwachting is echter wel dat de V70 ThinQ de eerste smartphone zal worden die over deze nieuwe feature zal beschikken.

Het is juist deze smartphone die mogelijk over een schermafmeting zal beschikken van maar liefst 10 inch. Je kunt het dus gerust vergelijken met een tablet of compacte laptop. Je mag dan ook verwachten dat de nieuwe V70 ThinQ standaard geleverd zal worden met een toetsenbord. Of deze dan draadloos verbonden wordt met de smartphone is nog onduidelijk. De verschuiving geeft gebruikers de ervaring van een groter scherm en dus ook de desktop-ervaring, terwijl ze gewoon werken met een smartphone.

Of het bovenstaande een groot succes zal worden blijft nog maar de vraag. LG zal goed zijn huiswerk moeten doen om dit een doorslaand succes te maken. Dergelijke innovaties heeft het merk wel weer nodig om zwarte cijfers te kunnen schrijven in de boekhouding.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.