De LG Velvet is een beeldschone smartphone om te zien.

LG Velvet ziet er erg gelikt uit op de eerste video’s

Recentelijk wisten wij te berichten dat de LG Velvet vermoedelijk de eerste 5G smartphone van het merk zou worden. Inmiddels lijkt ook de fabrikant wat informatie te geven. De LG Velvet is vandaag in een video verschenen die door de fabrikant zelf online is gezet. Hierdoor lijken verschillende geruchten bevestigd te worden in deze enkele video.

Eerste beelden Velvet

In de video deelt LG nog geen concrete informatie over de Velvet. Dit is uiteraard hun goed recht en wat dat betreft ook begrijpelijk. Wel kan er uit deze video de nodige informatie opgemaakt worden. Dat men het over een compleet andere boeg gooit is inmiddels wel duidelijk, mede dankzij de verschillende kleuren die getoond worden in de video. De grotere cameramodule is op de achterzijde nu naar de linker bovenhoek verplaatst.

Het is juist deze cameramodule waar de nodige aandacht op gevestigd is. In vergelijking met andere grote merken, zoals Apple en Samsung, lijkt de Velvet juist de complete cameramodule aan de achterzijde te missen. Het is juist de wijze van afwerking en opzet waar deze Velvet de show zal stelen. Op deze manier kan de fabrikant mogelijk weer in de spotlights treden.

De Velvet komt in verschillende kleuren beschikbaar zoals wij het uit de video kunnen opmaken. Zo kun je uiteraard rekenen op een zwart model. De witte versie laat een behoorlijk kleurenspectrum zien wanneer deze onder een bepaalde hoek en belichting gezet wordt. Daarnaast zal de smartphone leverbaar worden in een groene kleur en in een ‘vreemde’ kleur die van roze naar oranje overgaat.

Gebogen schermranden

Om serieus mee te kunnen doen bij de andere high-end smartphone zal de Velvet met serieuze specificaties op de markt moeten komen. De smartphone wordt daarom uitgeleverd met gebogen schermranden en relatief dunne bezels rondom. Zoals je mag verwachten zal het model geleverd worden met een in-display vingerafdrukscanner. Waar de meeste fabrikanten kiezen voor een gat in het scherm heeft men bij de Velvet nog gekozen voor een traditionele waterdruppel aan de bovenzijde van het scherm. Hier is de selfiecamera geplaatst.

Bevestigingen

De geplaatste video is nog geen officiële lancering van de smartphone. Wanneer de Velvet gelanceerd zal worden is nog compleet onbekend. De smartphone ziet er in ieder geval volwassen genoeg uit. Hierdoor lijkt een lancering aanstaande te zijn. Wel wist LG te melden dat de Velvet uitgeleverd wordt met de Snapdragon 765 chipset. De smartphone zal daarnaast standaard 5G ondersteunen.

De keuze voor deze chipset is logisch. Meerdere fabrikanten lijken inmiddels de keuze gemaakt te hebben voor deze chipset. Zo wordt de Nokia 8.3 5G en de nieuwe Google Pixel 5 met deze chipset uitgeleverd. Naar verwachting wordt de Velvet echter wel een van de goedkoopste 5G-smartphones bij zijn lancering. In dat opzicht heeft het model op zijn manier weer een primeur te pakken.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.