LG Velvet wordt de eerstvolgende 5G smartphone van het merk

Vermodelijk mogen wij in mei de LG Velvet verwelkomen.

De benaming van verschillende smartphone’s zijn inmiddels erg voorspelbaar. Kijk zo eens naar de merken Huawei, Apple en Google. In alle opzichten weten wij bij voorbaat al welke naam volgend jaar gevoerd zal worden. Het is een tactiek om op deze manier de vaste klantenkring te behouden. De vertrouwde naam biedt daarnaast zekerheid voor bepaalde features. Bij LG hebben ze de afgelopen jaren de plank flink misgeslagen. Volgens ingewijden zal de eerstvolgende 5G smartphone dan ook de LG Velvet worden.

Nieuwe spannende naam

Het is voor velen al duidelijk dat LG in de afgelopen jaren flink wat moeite heeft gehad op de smartphonemarkt. Er gingen zelfs op een gegeven moment geruchten rond dat het merk zich compleet zou terugtrekken. Gelukkig lijken deze geruchten niet te kloppen. Met de LG Velvet wil het merk een goede comeback maken. De naam is dan ook bewust gekozen. Zo merkt de fabrikant op dat de huidige nummering momenteel niet meer de informatie biedt waar klanten naar op zoek zijn.

De namen hadden juist in de afgelopen jaren meer duidelijkheid en allure moeten brengen aan het merk LG. Het is duidelijk dat de naamgeving momenteel erg verwarrend werkt. De LG Velvet heeft de schone taak gekregen om de aftrap te zijn voor een nieuw tijdperk bij de fabrikant.

LG Velvet

Eerder deze week wisten wij al eens te melden dat LG werkt aan een compleet nieuw ontwerp voor hun aankomende smartphone’s. Het leek er sterk op dat het hier mogelijk zou gaan om de G9 ThinQ. Deze naam mogen wij nu vrijwel definitief afschrijven. De LG Velvet zal, naast een nieuwe naam, ook het nieuwe ontwerp adopteren. De LG Velvet zal dus zorg moeten dragen voor een compleet nieuw beeld van de fabrikant.

Onduidelijk is nog wanneer de LG Velvet werkelijk gelanceerd zal worden. Meerdere bronnen melden dat wij serieus rekening moeten houden met de maand mei. Op welke termijn de smartphone dan in Nederland beschikbaar komt is nog helemaal niet duidelijk. Er wordt momenteel zelfs gesproken over een beperkte uitgave in bepaalde landen. Hier zal Nederland dan ongetwijfeld niet bij horen.

Verwachting Velvet 5G

Details over de LG velvet ontbreken vooralsnog, maar wij kunnen al wel voorzichtig spreken over de verwachtingen. Zo wordt de smartphone naar alle waarschijnlijkheid geleverd met de Snapdragon 765G chipset. Deze ondersteunt wel 5G, maar wij hoven zeker geen high-end prestaties te verwachten. De nieuwe LG Velvet zal dan ook eerder ingeschaald worden als een midrange smartphone. Vanwege dit laatste wordt de prijs vermoedelijk ingezet op ongeveer € 650,= a € 700,=. Voor deze prijs krijg je een moderne 5G smartphone met een wat vreemd ontwerp voor de camera’s aan de achterzijde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De lancering van de Google Pixel 4a is aanstaande nu hij in verpakking is gespot.

Google Pixel 4a wordt spoedig verwacht na nieuwe lek

Volgend bericht
De Mate 40 wordt vermoedelijk van een nieuw soort lenzen voorzien.

Huawei Mate 40 kan wel eens een technisch hoogstandje worden

Gerelateerde berichten
Total
1
Share