De LG Velvet is vandaag officieel aangekondigd door de fabrikant.

LG Velvet is nu officieel aangekondigd

LG heeft vandaag hun langverwachte Velvet officieel aangekondigd. Dit gebeurde in het thuisland Zuid-Korea. De nieuwe Velvet zal de plek innemen van de ooit immens populaire G-serie. Van enkele zaken waren wij al op de hoogte, maar toch heeft de fabrikant ons ook weer weten te verrassen op verschillende vlakken. 

LG Velvet in een vogelvlucht

Een van de zaken die wij niet hadden verwacht op deze Velvet is de ondersteuning van een styluspen. De recent gelanceerde V60 ThinQ ondersteunt deze functie wel en normaal gezien is deze functionaliteit enkel voorbehouden aan de high-end smartphones van het merk. Je kunt in dat opzicht al goed merken dat men de line-up aan het verschuiven is. Standaard zal de stylus niet meegeleverd worden. Er is daarnaast geen ruimte aanwezig in de behuizing om een stylus in op te bergen.

De LG Velvet wordt geleverd met een 6.8 inch OLED-scherm met een maximale resolutie van 2460×1080 pixels. Aan de bovenzijde van het scherm is er ruimte gemaakt voor een 15 MP selfiecamera.  Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug. De primaire camera heeft een 48-megapixelsensor, terwijl er ook een camera met ultragroothoeklens is met een 8-megapixelsensor en een dieptesensor. De Velvet moet zichzelf kunnen onderscheiden doordat er asmr-video’s opgenomen kunnen worden. Om dit te kunnen doen heeft de fabrikant een gevoeligere microfoon ingebouwd.

Onderhuids

Voor de rekenkracht kan de Velvet rekenen op de Snapdragon 765-chipset met 5G ondersteuning. Deze wordt nog eens bijgestaan door 8 GB werkgeheugen. Voor de opslag van media is er standaard 128 GB beschikbaar. Dit geheugen kun je eventueel verder uitbreiden met een micro-sd-kaart. Om dit alles werkend te houden beschikt de smartphone over een 4300 mAh accu. Deze batterij kan zowel bedraad als draadloos opgeladen worden.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Velvet zal eerst in eigen land in de verkoop gezet worden. In dit land bedraagt de adviesprijs 899.900 won. Omgerekend betekent het dat de Velvet ongeveer € 677,= zal kosten. Dit is fors aan de prijs, maar gezien de mogelijkheden wel enigszins te rechtvaardigen. Het is onbekend of deze prijs daadwerkelijk stand houdt wanneer het model in Nederland beschikbaar komt. De fabrikant gaf helaas nog geen informatie over de wereldwijde verkoop. Hier zullen wij in de aankomende periode ongetwijfeld meer over gaan horen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.