LG toont nieuw ontwerp: smartphone van de toekomst

LG stond de laatste jaren niet echt synoniem voor vernieuwende ontwerpen. Daar willen ze nu verandering in brengen. LG deelt renders van hetgeen zij de ‘smartphone van de toekomst’ noemen. Ze spreken over een minimalistisch ontwerp, met een knipoog naar de natuur.

LG wijkt af van trend

LG geeft aan dat hun toekomstige telefoons een ‘regendruppelcamera’ krijgen aan de achterkant. Hiermee bedoelen ze dat de camera’s onder elkaar staan, in cirkels en gerangschikt van groot naar klein. De fabrikant zegt op die manier af te wijken van de huidige trend, waarbij camera’s van high-end smartphones een vierkant camera-eiland op de achterkant hebben. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de Huawei P40. Op de render zien we dat de nieuwe smartphones drie camera’s krijgen aan de achterkant. De vierde cirkel die je ziet, is de ledflitser. Hoe het zit met frontcamera’s en eventuele bijkomende inkepingen is  nog niet bekend.

Afgeronde randen

Wat we momenteel wel bij andere fabrikanten terug zien – en dus ook bij het nieuwe ontwerp van LG – zijn de afgeronde randen. In de render zien we zowel aan de achterkant als bij het scherm deze afgeronde randen. LG noemt dit ontwerp ‘3D Arc’. Naar eigen zeggen zorgt dit ervoor dat de smartphones beter in de hand liggen.

Wanneer we de nieuwe smartphones mogen bewonderen die gebaseerd zijn op deze schetsen is momenteel nog niet bekend.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.