LG slaat het MWC over vanwege het coronavirus

In een kort persbericht heeft LG kenbaar gemaakt dat men niet aanwezig zal zijn op het Mobile World Congress. Deze beurs wordt gehouden tussen tussen 24 en 27 februari in Barcelona. LG is hiermee is de eerste fabrikant die afzegt vanwege het oprukkende coronavirus. In het persbericht ligt de fabrikant deze keuze kort toe.

Veiligheid

Volgens LG staat veiligheid boven alles. Zo kan LG momenteel de veiligheid van hun eigen personeel, dat van partners en klanten niet garanderen. Doordat de honderden werknemers van de fabrikant nu niet hoeven te reizen wordt het risico op besmetting minimaal. Het zou daarnaast erg vervelend zijn als een belangrijke partner of klant besmet raakt met het virus wat door een werknemer van LG wordt overgedragen. De fabrikant stelt dan ook dat ze zich enkel en alleen terugtrekken van het MWC uit bezorgdheid over blootstelling aan en verspreiding van het coronavirus.

Nieuwe lanceringen

Met dit korte persbericht is LG de eerste fabrikant die zich heeft teruggetrokken van deze grote internationale beurs. Het is juist deze beurs die fabrikanten gebruiken om hun nieuwste concepten en producten te lanceren. Vanuit de Zuid-Koreanen werd er dit jaar nog wel wat verwacht, al bleef het wel vaag. Het was dan ook onduidelijk of LG werkelijk met een nieuwe smartphone zou komen. Mocht dit de bedoeling zijn geweest, dan zal de fabrikant in de aankomende periode een eigen evenement optuigen om alsnog de smartphone te lanceren.

Andere fabrikanten

Vooralsnog lijkt het er op dat LG de enige fabrikant is die werkelijk heeft afgezegd voor het MWC. Eerder vandaag ging nog het gerucht rond dat ZTE mogelijk ook zou afzien van deelname. Inmiddels heeft deze laatstgenoemde te kennen gegeven dat men gewoon in Barcelona aanwezig zal zijn. Het persbureau Bloomberg meldt dat Lenovo nog even de kat uit de boom kijkt. De deelname van deze fabrikant aan het MWC is dus ook nog niet zeker.

Rondvraag bij de verschillende fabrikanten leert ons dat zij geen reden zien om van de beursvloer weg te blijven. Zo zal Samsung zeker aanwezig zijn. Chinese partijen zoals Xiaomi en Oppo hebben aangekondigd dat het coronavirus hun niet stopt om op het MWC aanwezig te zijn. Inmiddels heeft Huawei ook te kennen gegeven dat men aanwezig zal zijn in Barcelona. Enkele belangrijke fabrikanten zullen dus (vooralsnog) hun nieuwste smartphones en innovaties aan het wereldwijde publiek voorstellen.

Reactie organisatie

De organisatie van het MWC betreurt de keuze van LG om af te zien van deelname, maar respecteert de keuze wel. De organisatie ziet ook nog geen reden om de beurs af te gelasten. Volgens de organisatie zijn er verschillende maatregelen genomen om een eventuele verspreiding van het virus in te dammen en wordt de situatie voortdurend in de gaten gehouden. In de komende twee weken zal dus duidelijk worden of het coronavirus de overhand neemt of dat de beurs voldoende bestand is tegen dit hardnekkige virus.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.