LG Q8+ mogelijk onderweg

Fabrikant LG komt met de ene smartphone na de andere. De verwachting is dat eind juli de Q8+ zijn opwachting zal maken. Volgens bronnen moet dit model de goedkopere variant worden van de LG V30. Hiermee ligt de komst in de lijn van verwachtingen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de Q6 gelanceerd nadat het vlaggenschip G6 in de schappen lag. Eind juli kunnn wij dus meer verwachten van dit betaalbare model.

LG Q8+ specificaties

Bij de KCC, de Koreaanse goedkeuringsinstantie, zijn er twee typenummers opgedoken met de nummers LM-Q815S en de LM-Q815L. Ook in Google Play komen inmiddels beide typenummers voor wat dus het bestaan van beide typenummers verder bevestigd. Veel specificaties zijn er nog niet over beide modellen en blijft het dus even gissen wat wij kunnen verwachten van de nieuwe Q8+. Qua ontwerp mogen wij verwachten dat het model vrijwel gelijkwaardig zal zijn aan de V30. Met dit in ons achterhoofd kunnen wij verwachten dat de Q8+ geleverd wordt met een 5.5 inch touchscreen waarbij de bezels aan de onderzijde en bovenzijde verkleind zijn. De bestaande Q8 beschikt al over een dual-camera en deze keert mogelijk ook terug op de nieuwe Q8+.

Vooral op het gebied van hardware mogen wij nog wat wijzigingen verwachten. Zijn voorganger werd nog geleverd met de Snapdragon 820 chipset. De nieuwe Q8+ wordt vermoedelijk geleverd met de nieuwere Snapdragon 821 chipset. Deze wordt dan verder ondersteund door 4 GB werkgeheugen en vermoedelijk voorzien van 64 GB opslagcapaciteit.

Lancering

Gezien de tendens waarin LG momenteel smartphones introduceert is de verwachting dat de Q8+ eind juli gepresenteerd zal worden. De eerste levering kunnen dan al begin augustus verwacht worden. Wat de adviesprijs zal zijn van dit nieuwe model is nog onbekend. Het is ook onbekend op welke termijn de nieuwe Q8+ dan in Nederland leverbaar zal worden. Wij volgen dit nieuwe model uiteraard op de voeten en zullen jullie informeren wanneer wij meer informatie hebben.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.