LG heeft de nieuwe Q-Stylus officieel in de VS gelanceerd. Hiermee lanceert de fabrikant in korte tijd de derde smartphone na de G7 ThinQ en de V35 ThinQ. De Q-Stylus is echter geen high-end smartphone zoals de andere twee wel zijn. Dit nieuwe model is een mooie midrange smartphone met de bekende styluspen.

LG Q-Stylus officieel gelanceerd

LG heeft de nieuwe Q-Stylus officieel in de VS gelanceerd. Hiermee lanceert de fabrikant in korte tijd de derde smartphone na de G7 ThinQ en de V35 ThinQ. De Q-Stylus is echter geen high-end smartphone zoals de andere twee wel zijn. Dit nieuwe model is een mooie midrange smartphone met de bekende styluspen.

LG Q-Stylus serie

Alhoewel in de VS enkel de Q-Stylus wordt gelanceerd zal de fabrikant ook nog twee andere modellen gaan uitbrengen. Hierbij gaat het om de Q-Stylus+ en de Q-Stylusα. De beschikbaarheid van deze modellen kan per land varieren en het is dan ook nog onbekend of deze modellen ook in Nederland beschikbaar gaan komen. Zoals de naam al doet vermoeden worden alle drie de modellen geleverd met een styluspen. Dit moet het gemak vergroten om snel notities te maken, maar ook het navigeren op de smartphone moet de stylus een stuk makkelijker maken. In de eerste smartphones werden deze pennen nog standaard gebruikt waarna deze styluspen weer langzaam van het toneel verdween. De terugkomst van de styluspen kan een teken zijn dat mensen het toch een gemis vinden. Het is dan wellicht ook een nieuwe stap in de richting om deze standaard accessoire een nieuw leven in te blazen.

Specificaties

Ondanks dat het complete Q-Stylus serie een midrange smartphone is komt deze toch met wat leuke features. Aan de achterzijde van de smartphone treffen wij een dual-camera aan met een 16 megapixels en 8 megapixels camera. Een leuk feitje is de aanwezigheid van DTS:X. Hiermee produceert de Q-Stylus ook 3D Surround geluid wanneer je bijvoorbeeld muziek luistert. Het is een feature die wij ook weer terugzien op de twee eerder genoemde high-end smartphones.

Andere premium zaken die wij aantreffen op deze Q-Stylus zijn onder andere water- en stofdicht, USB-C snelladen en een vingerafdrukscaner aan de achterzijde. De Q-Stylus wordt standaard geleverd met een 6.2 inch touchscreen. Voor de rekenkracht heeft LG gekozen voor een 1.8 Ghz octa-core processor die wordt ondersteund door 4 GB werkgeheugen. Voor de opslag van media is 64 GB voor handen. Er komt ook een versie beschikbaar met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. De nieuwe Q-Stylus wordt standaard geleverd met Android 8.1. Of deze nog een upgrade kan verwachten naar Android P is nog onbekend.

Beschikbaarheid

De nieuwe Q-Stylus komt in een drietal kleuren beschikbaar. Het gaat hier om de kleuren zwart, blauw en violet. In eerste instantie zal de smartphone beschikbaar komenin Noord-Amerika en Azie. In het derde kwartaal komt hier vermoedelijk ook Nederland bij. Voordat deze nieuwe serie dus in Nederland komt moeten wij nog even wachten. Welke Q-Stylus uit de serie dan beschikbaar komt in Nederland is ook nog onbekend. Wij wachten dus nog even geduldig af wat LG hiermee wil doen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.