LG presenteert Q7-serie

Vandaag heeft LG een drietal nieuwe smartphones geïntroduceerd die in de nieuwe Q7-serie vallen. Ten opzichte van de Q6 krijgen de Q7-telefoons een waterdichte behuizing, vingerafdrukscanner op de achterkant en betere audiohardware. Hiermee zijn de Q7-smartphones een stukje uitgebreider.

Specificaties

Met de nieuwe Q7-serie wil LG het vooral op het gebied van geluid goed gaan scoren. Alle modellen beschikken dan ook over DTS:X surroundgeluid. De duurste versie, de Q7+, zal ook nog beschikken over quad-dac. Dit is het nieuwste geluidssysteem van LG wat het mogelijk maakt om het geluid nog luider af te spelen zonder dat het geluid vervormt. Deze techniek zijn wij nu ook terug in de nieuwe V30 en G7. Ondanks dat steeds meer fabrikanten afscheid nemen van de 3,5 mm jackplug is juist deze plug nog wel aanwezig op de Q7-serie.

In tegenstelling tot de Q6-serie heeft de nieuwe Q7-serie een ip68-certificering. Hierdoor zijn de smartphones water- en stofdicht. Alle modellen zijn voorzien van een 5.5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2160 x 1080 pixels.

Modellen

Er zullen drie modellen beschikbaar gaan komen. De goedkoopste variant is de Q7 alpha. De middelste versie heeft de ‘normale’ naamgeving Q7 terwijl de duurste de naam Q7+ draagt. Het is onbekend of de complete serie ook in Nederland beschikbaar gaat komen. Vorig jaar kwam enkel de LG Q6 in Nederland uit. Of dit ook voor de nieuwe serie geldt blijft nog een vraag. De verwachting is dat de nieuwe Q7 in juni beschikbaar gaat komen. Wat de aviesprijs gaat worden is nog onbekend. Gezien de specificaties moeten wij zelf denken aan een prijs van tussen de 200 tot 300 euro. Hiermee is het een mooie midrange smartphone.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.