Vandaag heeft LG aangekondigd de V40 ThinQ te gaan lanceren. De aankondiging van deze lancering is op zich al opmerkelijk te noemen. Ook zien wij nog weinig details terug over de V40 ThinQ. Wel worden enkele zaken nu officieel bevestigd door de fabrikant zelf. Zo wordt de nieuwe smartphone zeker geleverd met een drietal camera's aan de achterzijde en twee aan de voorzijde. Hiermee wordt de V40 ThinQ de eerste smartphone van LG die met vijf camera's wordt uitgerust.

LG maakt eerste details bekend van de V40 ThinQ

Vandaag heeft LG aangekondigd de V40 ThinQ te gaan lanceren. De aankondiging van deze lancering is op zich al opmerkelijk te noemen. Ook zien wij nog weinig details terug over de V40 ThinQ. Wel worden enkele zaken nu officieel bevestigd door de fabrikant zelf. Zo wordt de nieuwe smartphone zeker geleverd met een drietal camera’s aan de achterzijde en twee aan de voorzijde. Hiermee wordt de V40 ThinQ de eerste smartphone van LG die met vijf camera’s wordt uitgerust.

Camera

Bij de nieuwe V40 ThinQ ligt de focus (leuke woordspeling) op het camerawerk. Alhoewel LG zelf nog niet aangeeft waar de afzonderlijke camera’s voor dienen is het vrijwel zeker dat een van deze camera’s de groothoeklens is. Deze camera treffen wij immers ook al aan op zijn voorgangers. Een goede mogelijkheid is dat de derde camera, naast de hoofdcamera, een telelens is. Deze lens zorgt dan voor de zoom. Naast deze drie lenzen aan de achterzijde is er ook een rgb-sensor aanwezig om de kleur te detecteren. Voor de autofocus is er daarnaast een laser ingebouwd. Wat de uiteindelijke resolutie gaat worden van deze camera’s zal volgende week duidelijk gaan worden tijdens de officiële lancering.

Hardware

Omtrent de hardware laat LG nog niet veel los over de V40 ThinQ. Wel is duidelijk dat hij geleverd zal gaan worden met de Snapdragon 845-chipset. Wel weten wij inmiddels te vertellen dat de smartphone de beschikking krijgt over een 6.4 inch scherm. Rondom het scherm zijn de bezels aanzienlijk dunner gemaakt, waardoor de V40 ThinQ nagenoeg dezelfde afmeting heeft ten opzichte van de V30. Het scherm heeft daarnaast aan de bovenzijde de welbekende notch. Op de render zien wij aan de achterzijde ook nog een vingerafdrukscanner. Deze is onder de camera’s geplaatst.

Prijs en beschikbaarheid

Met welke adviesprijs wij rekening moeten gaan houden is vooralsnog onbekend. Ook op dit gebied blijft de V40 ThinQ nog een mysterie. Wanneer de nieuwe smartphone van LG ook in Nederland beschikbaar komt blijft ook nog even de vraag. Wij verwachten zelf dat wij de smartphone uiteindelijk eind november in de schappen kunnen verwachten. Volgende week zal de fabrikant hier mogelijk ook antwoord op gaan geven. Wij zullen de lancering uiteraard op de voet volgen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.