LG heeft een drietal nieuwe midrange smartphones gelanceerd, de K41S, de K51S en de K61.

LG lanceert de midrange K41S, K51S en de K61

Oorspronkelijk zou LG deze smartphones op het MWC hebben onthuld. Nu de fabrikant als eerste afhaakte en het MWC nu definitief niet doorgaat heeft men besloten om de smartphones op een eigen evenement te lanceren. Wij mogen dan ook kennismaken met een drietal nieuwe midrange smartphones waarbij de focus op de camera’s ligt. De nieuwe K41S, K51S en K61 zullen naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland beschikbaar komen.

LG K61

Het topmodel van deze drie smartphones is de K61. Net als de overge twee modellen beschikt deze smartphone over een viertal camera’s aan de achterzijde. Het gaat hierbij om een 48MP hoofdcamera, 8MP ultrabreedhoeklens, 2MP macrolens en een 5MP dieptesensor. Aan deze zelfde achterzijde zien wij een vingerafdrukscanner terug. Dit laatste verklapt dat het feitelijk een midrange smartphone is. Voor de selfies heb je de beschikking over een 16MP camera.

Om dit alles goed werkend te houden heeft de K61 de beschikking over een 2.3GHz octa-core processor met 4 GB werkgeheugen. Voor de opslag zal er uiteindelijk keuze zijn uit een versie met 64 GB opslag of 128 GB opslag. De nieuwe K61 zal beschikbaar komen in de kleuren Titanium, Wit of Blauw.

LG K51S

De K51S is aan de buitenzijde prima te vergelijken met de K61. Onderhuids worden echter wel enkel verschillen gemaakt. De processor blijft ongewijzigd, maar het werkgeheugen is verlaagd naar 3 GB. Voor de opslag heb je enkel keuze uit 64 GB. Vooral op het gebied van de camera’s aan de achterzijde zijn de nodige grote wijzigingen op te merken. Zo wordt de K51S geleverd met een 32MP hoofdcamera, 5MP ultrabreedhoeklens, 2MP macrolens en een 2MP dieptesensor. Voor de slefies heeft LG gekozen voor een 13MP camera. Al met al nog steeds geen slechte configuratie als je het ons vraagt.

LG K41S

Het goedkoopste model van het trio is de K41S. Deze smartphone zal op verschillende punten flink moeten inleveren ten opzichte van de eerder genoemde modellen. Zo wordt de K41S geleverd met een 2.0GHz octa-core processor en 3GB werkgeheugen. Voor de opslag is er standaard 32GB beschikbaar, maar dit is eventueel nog verder uit te breiden. In vergelijking met de K51S is de hoofdcamera op deze K41S gewijzigd naar een 13MP variant. Voor de selfies heb je de beschikking over een 8MP camera.

Prijzen en beschikbaarheid

De smartphones zullen in eerste instantie in Amerika beschikbaar komen. Hun voorgangers zijn echter ook in Nederland leverbaar en hierdoor bestaat er een behoorlijke kans dat deze modellen ook op Nederlandse grond verkocht zullen worden. Waarschijnlijk moeten wij hier nog wel een maand of twee op wachten alvorens het zover is. LG heeft op dit moment nog geen prijzen gecommuniceerd. Hierdoor kunnen wij enkel wild gaan gokken wat het nieuwe trio zal gaan kosten, maar zonder referenties wordt dit moeilijk. Deze vraag laten wij dus nog even onbeantwoord.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.