LG K40S en K50S zijn budgetvriendelijke smartphones

LG lanceert de K40S en de K50S

De lancering van de K40S en K50S komt vlak voor al het grote nieuws weer gaat komen. Zo zit iedereen momenteel ook gespannen te wachten op de eerste glimpen van de V60 ThinQ. Kleinere midrangers vallen hierdoor in het niet, maar het is zeker niet minder belangrijk. Sterker nog, de K40S en K50S zijn zeer respectabele smartphones die menig andere fabrikant het nog moeilijk kunnen maken.

LG K40S

De LG K40S is de goedkoopste smartphone van het duo. Hij wordt geleverd met een 6.1-inch FullVision HD+ display. Standaard zal hij beschikbaar gaan komen met een 2 Ghz octa-core processor die wordt bijgestaan door 2 GB of 3 GB werkgeheugen. Naast dit werkgeheugen zal er ook 32 GB opslag beschikbaar zijn. Aan de achterzijde zien wij een dual-camera terug. De hoofdcamera beschikt over een maximale resolutie van 13 megapixels en de tweede sensor is 5 megapixels. Voor de selfies is er een 13 megapixels camera beschikbaar.

In alle opzichten is de K40S een doorsnee smartphone, maar dan wel met een zacht prijsje. De levering van deze smartphone laat nog wel even op zich wachten. De K40S zal pas in oktober werkelijk beschikbaar gaan komen in de kleuren zwart of blauw.

LG K50S

De nieuwe K50S lijkt verdacht veel op de K40S als je snel over de specificaties heen leest. Toch zijn er wel degelijk verschillen op te merken. Zo beschikt de smartphone over een groter 6.5-inch FullVision HD+ display en wordt hij standaard geleverd met 3 GB werkgeheugen. Aan de achterzijde zien wij een triple-camera terug waarbij de derde sensor een resolutie heeft van 2 megapixels. Voor deze minimale wijzigingen heeft LG de K50S van een grotere accu voorzien. Zo wordt dit model geleverd met een accu van 4000 mAh in tegenstelling tot 3500 mAh voor de K40S.

Ook voor deze smartphone geldt dat hij pas in oktober beschikbaar gaat komen in de kleuren zwart en blauw.

Zoals je mag verwachten zullen beide modellen standaard uitgeleverd gaan worden met Android 9, een vingerafdrukscanner aan de achterzijde en DTS:X 3D Surround Sound support.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.