Vandaag heeft LG de G8s ThinQ gelanceerd. Het is de goedkopere variant van de G8 ThinQ en zal halverwege deze maand al beschikbaar gaan komen. Hij wordt een stuk betaalbaarder en de smartphone krijgt dan ook een adviesprijs mee van € 699,-.

LG lanceert de G8s ThinQ

Vandaag heeft LG de G8s ThinQ gelanceerd. Het is de goedkopere variant van de G8 ThinQ en zal halverwege deze maand al beschikbaar gaan komen. Hij wordt een stuk betaalbaarder en de smartphone krijgt dan ook een adviesprijs mee van € 699,-.

Verschillen

Er zijn toch wel enkele opmerkelijke verschillen te vinden tussen beide modellen. Zo beschikt de G8s ThinQ over een 6,2 inch FullVision-oledscherm van 2248×1080 pixels. Zijn grote broer beschikt echter over een iets kleiner scherm, namelijk een 6.1 inch OLED-scherm. Dit laatste scherm biedt echter wel weer een hogere resolutie, namelijk 3120 x 1440 pixels. Een ander groot verschil is dat de G8 ThinQ het scherm als luidspreker gebruikt. De G8s ThinQ beschikt weer over normale speakers. Juist op dit laatste punt is dan ook direct het prijsverschil te verklaren.

Camera

De G8s ThinQ is qua camerawerk prima uitgerust. Aan de achterzijde treffen wij een triplecamera aan met een hoofdcamera van 12 megapixels. Deze wordt daarnaast ondersteunt door een 13 megapixels groothoeklens en een 12 megapixels telefotolens. Voor de selfies is er een 8 megapixels camera voor handen. Deze camera wordt ondersteunt door een ToF-sensor welke de afstand van een object meet tussen de camera. Hierdoor kan de camera razendsnel scherpstellen.

Gebruikers kunnen volgens LG achteraf nog de achtergrond, kleuren en lichtinval van hun zelfportretten bewerken. De tof-camera maakt ook ‘handpalmherkenning’ mogelijk; gebruikers kunnen de basisfuncties van het toestel bedienen zonder het apparaat aan te raken.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd zal de G8s ThinQ halverwege juli beschikbaar gaan komen met een adviesprijs van € 699,-. Hiervoor krijg je dan een smartphone in handen die wordt aangedreven door de Snapdragon 855-chipset en 6 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er standaard 128 GB beschikbaar. Dit laatste geheugen is eventueel nog verder uit te breiden tot 1 TB middels een micro-SD kaart. Er zullen geen andere varianten beschikbaar gaan komen echter is er wel keuze uit een drietal kleuren. Zoals je mag verwachten zullen de kleuren zwart en wit aanwezig zijn. Als derde kleur is er ook de aparte kleur Teal, een soort blauw-groene kleur.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.