LG komt met de G7 One en G7 Fit

Op de komende IFA beurs zal LG met twee nieuwe varianten komen op de bestaande G7. De nieuwe modellen zullen qua vormgeving exact gelijk zijn aan de bestaande G7 ThinQ echter zal er onderhuids wel het nodige wijzigen. Zo zien wij op de G7 One en de G7 Fit ook weer de 6.1 inch touchscreen terug en de 3000 mAh accu. Ander goed nieuws is dat deze nieuwe modellen ook een prettiger prijskaartje mee zullen krijgen. 

LG G7 One

De meest interessante van het stel is de G7 One. Het wordt het eerste model van LG waarbij de smartphone wordt geleverd met Android One. De kale versie van Android zorgt voor een snelle werking van de smartphone, maar ook de geinstalleerde software heeft beduidend minder rekenkracht nodig. Standaard wordt op de G7 One nog de Go-versie van Android 8.1 geleverd. In een later stadium is een upgrade naar de Go-versie van Android 9 zeker van toepassing. 

Gelukkig wordt de G7 One uitgerust met behoorlijk goede hardware. Zo kunnen wij rekenen op de Snapdragon 835-chipset, 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Aan de achterzijde zien wij een 16 megapixels camera terug en aan de voorzijde zien wij een enkele selfiecamera terug met een maximale resolutie van 8 megapixels. 

Met de G7 One heeft de fabrikant een prima stap gezet richting een betaalbare oplossing voor een high-end smartphone. Door de keuze te maken voor Android One is de G7 One wel degelijk een andere smartphone qua werking. In dat opzicht weet dit model zich nog voldoende te onderscheiden ten opzichte van zijn grote broer.

LG G7 Fit

De G7 Fit zal nog een stap verder terugnemen. Volgens bronnen zal dit model enkel op de Aziatische markt leverbaar worden. De G7 Fit wordt geleverd met een Qualcomm chipset uit 2016, namelijk de Snapdragon 821. Het model zal leverbaar gaan worden in een variant met 32 GB opslag of 64 GB opslag. In vergelijking met de G7 One beschikt de G7 Fit over slechts Bluetooth 4.2 in plaats van de laatste versie. 

De G7 Fit, net als de G7 One, zal geleverd gaan worden met zaken zoals een SUB-C poort, NFC en Quick Charge 3.0. Ondanks de lichtere specificaties blijft de smartphone alsnog heel modern op zijn eigen manier. 

Andere koers

Het is duidelijk dat LG met hun smartphones een andere koers blijft varen. Waar veel fabrikant de smartphones meer inzetten op gaming blijft LG juist inzetten op ervaring en muziek. De G7 One en G7 Fit mogen dan wel uitgerust zijn met een superhelder scherm, vooral op het gebied van geluid weten beide smartphones menig concurrent af te troeven. De 32-bit Quad DAC aansluiting en de aanwezigheid van een BoomBox speaker maken deze ervaring alleen maar rijker. Enkel op het gebied van de camera moet je op beide modellen, naar onze mening, flink inleveren. Hier is dan volgens bronnen ook de prijs naar.

Over de mogelijke adviesprijzen is nog niets bekend. Op de IFA zullen beide modellen gelanceerd worden waarna een mogelijke verkoop ruim een maand later definitief gestart zal worden. De G7 One zal vermoedelijk wel in Nederland beschikbaar komen. Of ook de G7 Fit in Nederland beschikbaar gaat komen is nog onduidelijk. Tijdens de IFA zal hier wel een antwoord op gaan komen. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.