LG G7 ThinQ officieel gepresenteerd

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft de G7 ThinQ vandaag officieel aangekondigd. Hiermee komt er een einde aan de vele geruchten die de afgelopen periode over het internet rondgingen. Het is helaas nog onbekend wanneer de nieuwe smartphone leverbaar gaat worden in Nederland en wat de officiële adviesprijs zal gaan worden. Al eerder hadden wij hierover bericht en wij houden ons dus voorlopig aan deze prijzen vast.

LG G7 ThinQ in een vogelvlucht

De nieuwe smartphone van LG krijgt een 6.1 inch LCD touchscreen mee met een maximale resolutie van 3120 x 1440 pixels. Hiermee heeft dit model een iets groter scherm ten opzichte van zijn voorganger, de G6. Ondanks het groter scherm is het formaat van de telefoon niet gegroeid. Standaard krijgt de G7 ThinQ 4 GB werkgeheugen mee en kun je rekenen op 64 GB opslagcapaciteit. Wie meer opslag wenst kan dit naar wens verder uitbreiden middels een micro-SD kaart. De behuizing van de telefoon heeft de IP68-certificering meegekregen. Hierdoor is de smartphone water- en stofdicht. De voorzijde van de G7 ThinQ is afgewerkt met Gorilla Glass 5 en aan de zijkant is de smartphone afgewerkt in metaal.

Camera

Net als zijn voorganger heeft ook de G7 ThinQ een tweetal camera’s aan de achterzijde. Een van deze camera’s is de ultragroothoeklens. Het betreffen hier twee maal 16 megapixels camera’s en hiermee is de maximale reoslutie van de ultragroothoeklens ook sterk verbeterd. De primaire camera heeft een f/1.6-lens; de groothoekcamera heeft een lens met een lichtsterkte van f/1.9. De camera krijgt dezelfde ‘ai-functies’ die eerder met de LG V30S ThinQ werden geïntroduceerd. Dat zijn standen waarin de camera bijvoorbeeld veel foto’s maakt en die combineert voor betere resultaten bij weinig licht. Verder geeft LG de smartphone een Live Fotomodus, waarbij de camera continu beeld opneemt in een buffer. Als de gebruiker een foto maakt, wordt ook het een fragment van één seconde voor de opname vastgelegd. Daarnaast kunnen gebruikers stickers toevoegen aan foto’s die gebruikmaken van gezichtsherkenning voor 2d- en 3d-overlays.

Google

De aanwezigheid van Google wordt een stuk sterker met de komst van deze LG G7 ThinQ. Naast het besturingssysteem, Android 8.0, is er ook een snelknop aanwezig voor Google Assistant. Door twee keer op deze knop te drukken wordt Google Lens geopend en als je de knop ingedrukt houdt wordt de spraakassistent van Google geopend. Volgens LG is de komst van Google Lens op de smartphone uniek. Dat is een dienst die onderwerpen in het beeld van de camera kan herkennen en via overlays informatie kan tonen. De feature werkt binnen Google Assistant en Google Foto’s.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.