Langverwachte smartphone van Nokia blijkt de 6.1 Plus te zijn

Vorige week hadden wij al bericht over de mogelijke komst van de Nokia 9. Dit bericht hadden wij gedeeld op basis van een aankondiging van de fabrikant zelf. De Nokia 9 blijft helaas nog even ver onder de radar en heeft Nokia de 6.1 Plus gelanceerd voor wereldwijde verkoop. In China wordt dit model al sinds mei verkocht onder de naam X6. De reacties waren echter overweldigend dat de fabrikant heeft besloten om dit model, onder een andere naam, in de wereldwijde verkoop te doen.

Nokia 6.1 Plus

Vanaf vandaag gaat de verkoop van de Nokia 6.1 Plus al in India van start. Vanaf 30 augustus moet het model ook in andere landen beschikbaar zijn. De komst van deze smartphone in Nederland staat dan ook wel vast. De smartphone wordt geleverd met een 5.8 inch touchscreen met aan de bovenzijde een notch. Met een maximale resolutie van 2280 x 1080 pixels is het ook nog eens een erg mooi scherm gezien de prijsstelling. 

Aan de achterzijde van de Nokia 6.1 Plus zien wij 16 megapixels camera terug welke wordt ondersteund door een 5 megapixels sensor. Deze laatste camera zorgt voor betere diepte effecten. Aan de voorzijde heeft de fabrikant besloten om dezelfde camera in te bouwen. Voor de selfies is er dus ook een 16 megapixels camera beschikbaar. Voor de opslag van de foto’s en video’s is er standaard 64 GB aan boord.

Standaard wordt de Nokia 6.1 Plus geleverd met Android Oreo. Een upgrade naar Android 9.0 Pie zal zeker in de nabije toekomst gaan plaatsvinden. 

Prijs en beschikbaarheid

Het was toch wel even wachten voor Nokia de beslissing heeft genomen om dit model ook in Nederland uit te brengen. Feitelijk wachten wij hier al sinds mei op. Het wachten wordt gelukkig beloont. Vanaf 30 augustus gaat de wereldwijde verkoop van start. De Nokia 6.1 Plus zal dan ook begin september in Nederland leverbaar gaan worden. Met een adviesprijs van rond de € 300,- is het ook nog eens een interessante smartphone. Met dergelijke specificaties kan de fabrikant het met de 6.1 Plus menig concurrent nog lastig maken. 

Op de komst van de Nokia 9 hoeven wij dan nog even niet te rekenen. Eerder werd nog gesproken over het feit dat deze op de IFA aanwezig zal zijn. Door het gebrek aan certificaten en overige informatie lijkt de komst naar deze beurs inmiddels ook uitgesloten te zijn. Wij blijven de vorderingen van deze nieuwe high-end smartphone op de voet volgen. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

2 reacties

  1. Beste Paul,

    Tot op heden is de Nokia 6.1 plus nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar. Is er bekent wanneer en of hij nog op de markt komt hier?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.