De Nokia 9.3 PureView moet in oktober in de schappen liggen.

Lancering Nokia 9.3 PureView lijkt dichterbij te komen

De Nokia 9.3 PureView is ongetwijfeld een van de smartphones waar iedereen dit jaar halsreikend naar uitkijkt. Na veel vertraging lijkt de komst van het model nu echt te naderen. Dit blijkt nu uit gelekte informatie die in handen is gekomen van NokiaPowerUser.

Accessoires Nokia 9.3 PureView

In het specifieke geval gaat het ditmaal om accessoires voor de Nokia 9.3 PureView. Verschillende retailers lijken zich op te maken voor de lancering van de smartphone. Derhalve worden er momenteel webpagina’s voorbereid om direct online te zetten wanneer het model gelanceerd is. Het gaat hierbij om verschillende hoesjes die specifiek bestemd zijn voor de Nokia 9.3 PureView.

Tijdlijn

De tijdlijn van lancering lijkt aardig overeen te komen met wat al eerder werd gesuggereerd. De Nokia 9.3 PureView moet in oktober in de schappen liggen. De productie van de high-end smartphone zal deze maand dan ook van start gaan. Hiermee volgt Nokia wel de tijdlijn zoals deze verwacht was.

Voordat het model daadwerkelijk wordt gelanceerd bevind de Nokia 9.3 PureView nog in de laatste testfase. Hier worden alle kleine zaken nog weggepoetst alvorens het een productierijp model is. De verwachting is echter dat hier geen grote gekken zaken meer uit zullen komen.

Specificaties

Voor zover nu bekend is zal de Nokia 9.3 PureView de beschikking krijgen over een 6.3-inch PureDisplay V3 met minimale schermranden. Naar verwachting zal het scherm een verversingssnelheid hebben van 120Hz. Het frame is opgetrokken uit aluminium en de achterzijde is volledig opgetrokken uit glas.

Voor de rekenkracht kunnen wij rekenen op de Snapdragon 865 met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Er wordt ook gesproken over een model met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Direct bewijs hiervoor ontbreekt nog, maar geheel onlogisch is dit zeker niet.

Camera’s

Op het gebied van de camera’s kan de Nokia 9.3 PureView mogelijk nog wel wat zaken doorbreken. Al eerder deze week werd een smartphone va ZTE gelanceerd. Bij deze smartphone zit de selfiecamera onder het display verwerkt. Voor de Nokia geldt dit vermoedelijk ook. Onder het scherm wil de fabrikant in ieder geval een 32 MP selfiecamera plaatsen.

Aan de achterzijde treffen wij weer een indrukwekkende cameraopstelling aan. Het wordt een opgewaardeerde cameramodule die wij al uit zijn voorganger kennen. De camera moet in ieder geval in staat zijn om video’s in 8K-resolutie op te nemen.

Zodra wij meer informatie hebben, zoals een werkelijke lanceerdatum, zullen ij dit uiteraard direct communiceren. Vooralsnog moeten wij het doen met de bemoedigende woorden dat de lancering aanstaande lijkt te zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.