De eerste foto's van de Motorola RAZR 2 5G zijn online verschenen.

Lancering Motorola RAZR 2 5G op 9 september

Motorola heeft vandaag de lanceerdatum van de RAZR 2 5G kenbaar gemaakt. Met een teaser is het overduidelijk dat het om de nieuwe opvouwbare smartphone gaat. De lancering komt eerder dan verwacht, maar de fabrikant heeft hier wel een goede reden voor. Met deze datum wil men graag in het vaarwater komen van zijn concurrenten, zoals Samsung en Huawei.

Nog geen succes

De eerste generatie RAZR mag gerucht een flop genoemd worden. Het model was ver boven budget voor menig smartphonegebruiker en daarnaast zaten er nog flink wat schoonheidsfoutjes in. Over het design valt niet te twisten. De huidige RAZR is veruit de mooiste opvouwbare smartphone die momenteel beschikbaar is. Het eerst model is dan wellicht geen succes, maar dit weerhoudt Motorola er niet van om van de RAZR 2 5G juist wel een succes te maken. De kritiekpunten zijn meegenomen in het nieuwe ontwerp van deze smartphone. Op papier moet het dus een flinke verbetering worden.

RAZR 2 5G op 9 september

De nieuwe RAZR 2 5G zal dus worden gepresenteerd op 9 september. Deze datum komt overeen met de lanceerdatum van het huidige model. De datum werd al eens eerder genoemd in geruchten en wordt dus nu bevestigd door de fabrikant zelf. Het was overigens nog even spannend of deze datum daadwerkelijk nog stand zou houden. Recente geruchten claimde dat Motorola er over nadacht om de RAZR 2 5G later te lanceren. Hierbij werden er zelfs geruchten verspreid over een lancering in het eerste kwartaal van 2021.

Dat de RAZR 2 5G op 9 september wordt gelanceerd betekent nog niet dat het model direct beschikbaar is. Hier kan op zich nog wel een geruime periode tussen zitten alvorens het model gekocht kan worden. Dit laatste was ook het geval bij de huidige opvouwbare smartphone.

Details

Informatie over de RAZR 2 5G gaf Motorola zelf nog niet. Dit houden ze uiteraard nog het liefste vast tot de werkelijke lancering. Voor wat er nu bekend is wordt het model geleverd met de Snapdragon 765 chipset. Deze wordt verder ondersteunt door 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Aan de achterzijde wordt vermoedelijk een 48 MP hoofdcamera geplaatst. Voor de selfies kun je waarschijnlijk rekenen op een 20 MP cameralens.

Over het scherm zijn nog wat twijfels. Er gaan geruchten rond dat Motorola ditmaal gekozen heeft voor een 6.85 inch scherm. Dit scherm heeft mogelijk wel weer negatieve invloed op de standbytijd. De accu zou namelijk slechts 2800 mAh zijn. Voor de hedendaagse generatie smartphones is dit erg weinig. Het is daarom goed mogelijk dat de RAZR 2 5G gewoon weer over het 6.2 inch scherm zal beschikken in vergelijking met zijn voorganger. Hierdoor wordt het scherm wel wat kleiner wanneer je dit vergelijkt met directe concurrenten.

Over de prijs lijkt iedereen het wel eens te zijn. Wij hoeven geen flinke prijsdaling te verwachten. Vermoedelijk blijft de prijs gelijk alleen krijg je nu ook de ondersteuning voor 5G. Hierdoor blijft de RAZR 2 5G een prijzige, maar erg leuke gadget.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.