De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

Lancering Apple iPhone 9 op 15 april

Na een lange tijd wachten en enkele weken uitstel heeft Apple, volgens bronnen, een nieuwe datum gekoppeld aan de lancering van de iPhone 9. Volgens nieuwe berichten wil de fabrikant hun goedkoopste iPhone op 15 april lanceren. Zelf heeft de fabrikant deze datum nog niet bevestigd. Ongetwijfeld zullen ze hier nog spoedig mee komen.

Binnen een maand beschikbaar

Als de bronnen werkelijk kloppen zal de iPhone 9 en iPhone 9 Plus binnen nu en een maand beschikbaar zijn. Het was eigenlijk de bedoeling dat beide smartphones vandaag gepresenteerd zouden worden. Vanwege het coronavirus werd deze presentatie door Apple afgeblazen. Het gaf de fabrikant daarnaast nog de mogelijkheid om achterstanden in de productie van deze smartphone verder weg te werken.

De iPhone 9 is feitelijk een allegaartje van verschillende iPhone’s door de jaren heen. Het ontwerp is het beste te vergelijken met de iPhone 8. Met betrekking tot de hardware valt er mogelijk toch niet te klagen. Vanwege het oudere ontwerp en het weglaten van bepaalde hedendaagse functies op deze iPhone 9 wordt de prijs flink gedrukt. Het is daarom ook dat de marketing rondom deze nieuwkomer gericht is op bezitters van een iPhone 6 of iPhone 7.

Apple moest keuzes maken

Intern was er natuurlijk het nodige gaande. De productie in China was vrijwel tot stilstand gekomen en de koers van Apple was flink aan het zakken. Economisch zat het de fabrikant dan ook in de afgelopen periode niet mee. Hierna kwam de ‘verplichte’ uitstel van de lancering voor de iPhone 9. Het werd hierna snel duidelijk dat wij rekening moesten houden met de maand juni als nieuwe lanceermaand.

Vanwege de enorme economische druk heeft de fabrikant doen beslissen om de lancering naar voren te verschuiven. Hierdoor hebben er in de afgelopen weken flink wat fabrieken op volle toeren gedraaid om een goede voorraad van deze iPhone 9 te kunnen aanleggen. Het is misschien niet de meest populaire keuze van Apple, maar veel keuze hadden ze eigenlijk niet.

Lancering iPhone 9 op 15 april

Na een vergadering die vorige week plaatsvond heeft Apple besloten om de lancering van de iPhone 9 op 15 april te doen. Uiteindelijk is gisteren de kogel werkelijk door de kerk gegaan toen de hoogste bazen van Apple hun akkoord hebben gegeven voor deze nieuwe datum. Zonder verdere tussenkomst mogen wij dus gerust van deze datum uit gaan, aldus de bron. Op die datum kan de smartphone direct in pre-order gezet worden waarna de eerste leveringen een week later gepland staan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.