Lanceerdatum Pixel 5 en Pixel 4a 5G gelekt

De pre-order datum van de Pixel 4a 5G en de Pixel 5 zijn door Google zelf naar buiten gebracht.

Google heeft al eerder kenbaar gemaakt dat het in het derde kwartaal hun nieuwste modellen wil lanceren. Het gaat hierbij om de Pixel 5 en de Pixel 4a 5G. Tot op heden ontbrak de werkelijke datum nog, maar vermoedelijk is deze datum nu zelf door Google Frankrijk gelekt.

Google Frankrijk lekt datum

Op een speciale pagina van Google Frankrijk worden beide modellen genoemd als aankomend. Het ging hier feitelijk om een persbericht over de lancering van de Pixel 4a. Per ongeluk werd hier ook meer informatie prijsgegeven over de Pixel 5 en de Pixel 4a 5G. Hierin werden de data genoemd voor de pre-orders van beide modellen.

Inmiddels is de fout hersteld en niet meer terug te vinden op de Franse website van Google. Desondanks kun je in Google Cache nog wel deze informatie terugvinden.

Lanceerdata

In het persbericht wordt een pre-order datum genoemd van 8 oktober. Normaal gesproken is deze datum dan ook de datum van lancering aangezien Google deze pre-orders vlak na lancering al aanneemt. Toch lijkt de fabrikant ditmaal af te wijken van de procedure. Volgens een betrouwbare bron worden beide modellen namelijk op 30 september gelanceerd.

Dit betekent dat Google ditmaal een andere strategie kiest voor de Pixel 5 en Pixel 4a 5G. Ongeveer een week na lancering kun je de nieuwe smartphones ook daadwerkelijk in pre-order zetten.

De Pixel 5 zal beschikbaar komen in de kleuren zwart en groen. De Pixel 4a 5G daarentegen zal enkel in het zwart beschikbaar komen.

Pixel 5

Over de Pixel 5 is nog relatief weinig bekend. Normaal gesproken is er al de nodige informatie naar buiten gekomen. Het is in ieder geval wel duidelijk dat de smartphone dit jaar niet in meerdere formaten beschikbaar zal komen. Je hebt dan dus enkel nog de keuze uit een kleur.

Zoals het er nu naar uit ziet wordt de Pixel 5 geleverd met een compacte 5.8 inch scherm. Hierdoor wordt het nieuwe topmodel niet groter in vergelijking met de huidige Pixel 4a.

Om toch het grote onderscheid te kunnen maken zal het nieuwe model geleverd worden in een hoogwaardige afwerking van aluminium. Daarnaast wordt het wel verwacht dat op het gebied van de camera’s weer wat verbeteringen zijn aangebracht. Om de kosten verder te drukken hebben de Amerikanen besloten om te kiezen voor de Snapdragon 765G chipset.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De aankomende Nokia 3.4 heeft zichzelf laten zien in een databank.

Nokia 3.4 duikt op in een databank

Volgend bericht

De iPhone 12 krijgt een kleinere accu om het prijsverschil van 5G te kunnen maskeren.

iPhone 12 komt met goedkopere accu vanwege 5G

Gerelateerde berichten

Total
7
Share