De adviesprijzen van de iPhone 12 zijn nu al gelekt. Dit is ruim voordat de modellen daadwerkelijk worden gelanceerd.

Lanceerdatum iPhone 12 lijkt nu te zijn vastgesteld

Wij hebben al vaker geschreven over de mogelijke lanceerdatum van de iPhone 12. Een betrouwbare bron lijkt nu meer informatie te hebben over de lanceerdata van verschillende Apple producten. De nieuwe generatie smartphones lijken in ieder geval wat vertraging te hebben opgelopen. Daarnaast lijkt het nu ook duidelijk te zijn hoe de fabrikant het een en het ander wil inpakken.

Week van 12 oktober

Volgens de betrouwbare bron, Jon Prosser, zal de aankondiging van de iPhone 12 in de week van 12 oktober plaatsvinden. Deze datum is iets later dan aanvankelijk werd gedacht. Dat de lancering later plaatsvindt heeft alles te maken met het coronavirus. Vanwege deze pandemie heeft het complete proces rondom de iPhone 12 simpelweg vertraging opgelopen.

In deze week zal de complete line-up van de iPhone 12 worden aangekondigd. Hierna is er nog wel een verschil in beschikbaarheid. Dit bericht komt overeen met wat andere bronnen eerder wisten te melden. Zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Max zullen in dezelfde week in pre-order gezet kunnen worden. De leveringen zullen dan een week later plaatsvinden. De twee topmodellen kennen echter een andere tijdspanne.

iPhone 12 Pro en Pro Max

De twee topmodellen van Apple zullen nog even op zich laten wachten na lancering. De details zullen tijdens de lancering wel kenbaar gemaakt worden, maar diegene die geïnteresseerd zijn zullen nog even wat geduld moeten opbrengen. De datum van de pre-order zal ergens in november starten waarna de leveringen een week later zullen aanvangen. Een datum kan de eerder genoemde bron helaas nog niet koppelen aan deze twee high-end iPhone’s.

De iPhone X was tot op heden de smartphone die het record vasthield voor een late release. De nieuwe generatie zal dit record vermoedelijk gaan verbreken.

Lancering

De lancering van de iPhone 12 zal wat sober verlopen. Zo is het al duidelijk dat de nieuwste generatie Apple Watch simpelweg via een persbericht wordt gelanceerd. Dit is op dezelfde manier als hoe de iPhone SE eerder dit jaar is gelanceerd. Voor de iPhone 12 wil de fabrikant graag wat meer tijd vrij maken. Hierdoor lijkt het er sterk op dat men hiervoor een online lancering inplant. De stream van deze lancering zal dan op de website van Apple en op Youtube te volgen zijn. De exacte pre-order datum voor de high-end modellen zullen ongetwijfeld dan op de dag van lancering kenbaar worden.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.