Vlak voor lancering zijn de laatste details over de nieuwe P40-serie gelekt.

Laatste details over de Huawei P40 (Pro) komen naar buiten

De nieuwe Huawei P40 en P40 Pro zullen over enkele dagen gepresenteerd worden. Dankzij een betrouwbare bron kunnen de laatste puzzelstukjes nu op zijn plek worden gelegd. Hierdoor weten wij nu feitelijk alles al over het aankomende vlaggenschip van de fabrikant. 

Display

Over het display waren nog de meningen verdeeld. Zo sprak de ene bron over een kleiner formaat, terwijl de ander juist over een veel groter formaat sprak. De nieuwe bron heeft in het verleden wel vaker informatie gedeeld over aankomende smartphones van Huawei en hierdoor kunnen wij wel met enige zekerheid melden dat deze gedeelde informatie correct is.

De nieuwe P40 Pro zal de beschikking krijgen over een 6.58 inch OLED-scherm met gebogen schermranden aan alle zijdes. Dit laatste hebben wij nog niet eerder gezien op een andere smartphone. Deze laatste feature hebben wij in de afgelopen maanden al meermaals de revue zien passeren en de komst hiervan is dus wel zeker. Het zijn juist deze gebogen schermranden waardoor het scherm van de P40 Pro net iets groter is in vergelijking met de P30 Pro. Bij de standaard P40 zullen de gebogen schermranden in afwezigheid schitteren. Hierdoor blijft de afmeting van het scherm steken op 6.1 inch.

In de foto, zoals hierboven getoond, is een redelijk breed gat in het scherm zichtbaar. Deze biedt ruimte aan een 32 megapixel selfiecamera en een Time-of-Flight sensor. Deze laatste sensor maakt het ook mogelijk om de smartphone met 3D-gezichtsherkenning te ontgrendelen. De sensor draagt daarnaast bij aan verbeterde selfies. In zowel de standaard- als in de Pro-versie zal dit gat in het scherm aanwezig zijn.

Leica Ultra Vision

Voor het camerasysteem op de P40 Pro heeft Huawei gekozen voor een samenwerking met Leica. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het Leica Ultra Vision systeem. De hoofdcamera betreft een 50 megapixel camera. Deze zelfde camera kan ook nog eens profiteren van de verbeterde Huawei Night Mode functionaliteit. Deze camera wordt nog eens bijgestaan door een indrukwekkende 40 megapixel ultrabreedhoeklens. Het is goed mogelijk dat deze lens regelrecht uit de bestaande Mate 30 Pro is getrokken. Bij de reguliere P40 is de ultrabreedhoeklens in resolutie verlaagd naar 16 megapixel.

De telefotolens op de P40 Pro is een 12 megapixel camera. Exacte details over deze camera zijn nog niet bekend, maar een optische zoom van 5x wordt wel verwacht. De digitale zoom zal blijven steken op 50x. Bij de standaard P40 heeft men gekozen voor een 8 megapixel telefotolens. Hierbij zal de optische zoom maximaal 3x zijn en de digitale zoom nog steeds een respectabele 30x. Om het geheel aan de achterzijde af te maken wordt de set aan lenzen verder aangevuld met een Time-of-Flight sensor.

Huawei P40 hardware

Zoals je mag verwachten zal de P40 Pro over de sterkste rekenkracht beschikken. Zo wordt deze smartphone geleverd met de Kirin 990 5G chipset. Over het werkgeheugen en opslag is nog niets bekend. Volgens andere bronnen wordt deze versie echter standaard uitgeleverd met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag.

De P40 Pro zal de beschikking krijgen over een 4200 mAh accu. Deze kun je zowel bedraad als draadloos snelladen. Vermoedelijk blijft dit snellaadvermogen steken op 27W.

Beide smartphone zullen geleverd worden met Android 10. Zoals inmiddels bekend zullen de Google Play Services niet aanwezig zijn. Hiervoor levert Huawei inmiddels een eigen dienstenpakket aan. Exacte details over de prijzen en beschikbaarheid zullen ongetwijfeld op 26 maart kenbaar worden gemaakt. Dit is de dag waarop de compleet nieuwe lijn het daglicht zal zien.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.