Kruidvat gaat de smartphones van Xiaomi verkopen

De Kruidvat heeft een deal gesloten met Xiaomi voor de verkoop van onder meer de smartphones van deze fabrikant. Met deze overeenkomst is er nu ook een officieel verkooppunt in Nederland. Op het internet kunnen de smartphones van Xiaomi al wel gekocht worden, echter zijn het geen officiële verkooppunten. Kruidvat heeft ook filialen in België en Nederland, maar vooralsnog beperkt de verkoop van de smartphones zich tot Nederland.

Provider 3

Het moederbedrijf van de Kruidvat, CK Hutchison, is ook eigenaar van provider 3. De provider 3 zal ook de Xiaomi op gaan nemen in het assortiment in Denemarken, Zweden en Ierland. Daarnaast worden de smartphones van Xiaomi in de fysieke winkels van 3 tentoongesteld in onder meer Oostenrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Hiermee tekent de Chinese fabrikant voor een grote deal in Europa en zet het in op een ramkoers om meer marktaandeel te behalen op Europees grondgebied. Vooralsnog was de fabrikant enkel nog actief in Polen en Spanje.

Kruidvat

Een woordvoerder van de Kruidvat heeft de overeenkomst inmiddels bevestigd. Het is echter onbekend wanneer de smartphones werkelijk in Nederland leverbaar gaan worden. Het is ook onbekend of de smartphones fysiek in de winkels komen te liggen of dat het enkel online te bestellen zal zijn. Volgens Kruidvat wordt hier op korte termijn wel over nagedacht en zal er ook spoedig meer duidelijkheid komen. Eind deze maand wil de Kruidvat hier meer informatie over gaan geven. Het zal dan ook bekend gaan worden voor welke prijzen de smartphones verkocht gaan worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.