Wat is de Motorola XT2053 nu voor een smartphone?

Komt Motorola binnenkort met de XT2053 ?

Recentelijk heeft een onbekende Motorola smartphone een certificaat ontvangen voor de WiFi. Het gaat hierbij om het modelnummer XT2053. Tot op heden is hier nog nooit eerder over gesproken en is er ook geen informatie te vinden over deze smartphone. Toch lijkt dit modelnummer wel aanstaande te zijn gezien het certificaat welke is uitgegeven.

Motorola XT2053

Veel informatie over de XT2053 wordt er helaas niet vrijgegeven. Wel is het duidelijk dat de bewuste smartphone op Android 9 werkt. Wel is het opmerkelijk te noemen dat enkel de 2.4 Ghz frequentie wordt ondersteunt door deze smartphone. Bij vrijwel elke andere smartphone wordt ook nog de 5 Ghz frequentie ondersteunt. Hierdoor worden ook niet alle WiFi-standaarden ondersteunt door deze nieuwkomer.

Geheel onverwacht is het voor ons overigens niet. Begin vorig jaar zagen wij de Moto G6 Play al eens in deze database opduiken. Ook hier werd toen enkel de 2.4 Ghz frequentie ondersteunt. In de praktijk zul je hier dus prima mee uit de voeten kunnen.

Modelnummers

Sinds jaar en dag werkt Motorola met modelnummers die beginnen met XT. Zo heeft de Motorola G8 Plus het modelnummer XT2019. Je zou het haast denken, maar het modelnummer heeft verder niets te maken met het jaar van lancering. Zo kreeg namelijk de Moto G7 Power het modelnummer XT1955 mee. Binnen deze zelfde serie kennen wij ook nog de XT1965. De opvouwbare Motorola RAZR heeft het modelnummer XT2000 gekregen. Een bepaalde logica is dus niet aanwezig bij de nieuwe modellen, maar wellicht hebben wij hier wel te maken met de Motorola Moto G9. Wij verbazen ons dan echter wel dat Motorola kiest voor Android 9 op een dergelijke high-end smartphone. Op dit model verwacht je op zijn minst de aanwezigheid van Android 10, alhoewel de Motorola RAZR ook standaard wordt geleverd met Android 9. Het is dus ook goed mogelijk dat de fabrikant wederom een nieuwe midranger op de kalender heeft staan, maar je kunt er niet helemaal van op aan.

Wij houden uiteraard het bovenstaande in de aankomende periode goed in de gaten. Wellicht dat er binnen afzienbare tijd meer informatie naar boven komt over deze nieuwkomer.

Update 14-05-2020: inmiddels is het duidelijk dat dit typenummer de Motorola Moto E6s betreft. 

LATAM

In de beschrijving van het certificaat wordt ook nog de term LATAM genoemd. Het geeft niet direct aan waar we het over hebben, maar het kan wel een verwijzing zijn naar een smartphone die enkel in Latijns-Amerika beschikbaar zal komen. De afkorting LATAM wordt vaker gebruikt binnen de smartphoneindustrie om deze markt aan te duiden. Het komt vaker voor dat juist in dit werelddeel een smartphone wordt gelanceerd, waarna het onder een andere naam in Europa beschikbaar komt. Ook hier liggen alle kaarten dus nog compleet open.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.